Η ζέστη βρίσκεται στο ζενίθ της και όλοι μας ψάχνουμε τρόπους να δροσιστούμε. Αντί να καθόμαστε όμως κάτω από το κλιματιστικό, γιατί να μην εξερευνήσουμε περισσότερους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη; Εδώ θα βρείτε μερικούς τρόπους για να παραμείνετε δροσεροί και να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα του καλοκαιριού.

1. Παγώστε της Πετσέτες και τα Σεντόνια

frozen towels

via simplydarrling
Τυλίξτε τις πετσέτες και τα σεντόνια σας και βάλτε τα σε πλαστικές σακούλες ώστε να μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη. Βγάλτε τα έξω και δροσιστείτε με παγωμένες πετσέτες και σεντόνια.

2. Φτιάξτε ένα Σπρέι Δροσιάς

DIY face mist

via sunbasket
Αλέστε ένα αγγούρι, λίγο ροδόνερο και αλόη βέρο σε νερό. Αφαιρέστε το κατακάθι και γεμίστε ένα μπουκάλι σπρέι με το υγρό. Ψεκάστε το πρόσωπό σας όποτε θέλετε μια αναζωογόνηση.

3. Φτιάξτε έναν Ψεκαστήρα από ένα Μπουκάλι Νερό

DIy water sprinkler

via clevercraftycookinmama
Κάντε τρύπες σε ένα πλαστικό μπουκάλι νερού και ενώστε στο στόμιό του το λάστιχο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ψεκαστήρα για να δροσίσετε τα πόδια σας στον κήπο το απόγευμα. Απλά φέρτε μια καρέκλα δίπλα στον ψεκαστήρα και απολαύστε. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε την πίεση του νερού και να απολαύσετε τα πλατσουρίσματα..

4. Ρίξτε Νερό στα Σημεία Δροσιάς του Σώματος

DIY bath bombs

via freepik
Έχουμε ορισμένα σημεία στο σώμα μας, που εάν ρίξουμε νερό, δημιουργούν ένα αίσθημα δροσιάς. Δύο από αυτά είναι το καρπός και ο αυχένας. Μπορείτε να βάλετε παγωμένο νερό στον αυχένα σας για να δροσιστείτε άμεσα.

5. Φτιάξτε Μπάλες Μπάνιου από Μενθόλη

cooling points of body

via floridacitrus
Πριν μπείτε στην μπανιέρα, ρίξτε μια μπάλα μπάνιου από μενθόλη, και απολαύστε ένα μπάνιο που ξεκουράζει πλήρως το σώμα.

6. Κοιμηθείτε με ένα Κρύο Μπουκάλι Νερό

stay cool in summer

via SSSScomic
Παγώστε ένα μπουκάλι νερό και κοιμηθείτε με αυτό, έτσι ώστε να σας κρατήσει δροσερούς και ήρεμους, όσο σας παίρνει ο ύπνος.

7. Παίξτε με Νερόμπομπες και Κυρήξτε Σπογγοπόλεμο

water balloon fight

via kreminnerchildfun
Γεμίστε νερόμπομπες με παγωμένο νερό και απολαύστε μια δροσερή μάχη. Μπορείτε να βρέξετε και σφουγγάρια για να χρησιμοποιήσετε στο παιχνίδι σας.

8. Συνδυάστε Ανεμιστήρα με Πάγο

DIY air conditioner

via mirror
Αδειάστε μια σακούλα με παγάκια σε ένα ταψί και βάλτε το δίπλα σε έναν επιτραπέζιο ανεμιστήρα. Καθίστε μπροστά του και απολαύστε αέρα δροσιάς.

9. Πιείτε Καρυδόνερο

drink coconut water

via gettyimages
Το φρέσκο καρυδόνερο δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά έχει και την ικανότητα να σας δροσίσει εκ των έσω. Οπότε, πιείτε το με το που ξυπνήσετε το πρωί και δείτε πόσο φρέσκοι θα νιώθετε.

10. Φάτε Καυτερό Φαγητό, Ναι Μπορείτε!

eat spices

via medicalnewstoday
Η βρώση καυτερών καρυκευμάτων αυξάνει την εσωτερική θερμοκρασία του σώματος και σας κάνει να ιδρώνετε, το οποίο όμως δροσίζει το σώμα, παρά την επικρατούσα άποψη που θέλει τα καυτερά να μας ζεσταίνουν. Οπότε, μπορείτε να δροσιστείτε το καλοκαίρι και να τρώτε καυτερά φαγητά.

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.