Το καλοκαίρι φτιάχτηκε για να περνάμε τα Σαββατοκύριακά μας στην παραλία. Πολλές φορές όμως τα παιδιά βαριούνται, γι’ αυτό και είναι καλή ιδέα να προγραμματίσετε ορισμένες δραστηριότητες από πριν. Ορίστε, λοιπόν, ορισμένες διασκεδαστικές δραστηριότητες στην παραλία για εσάς και τα παιδιά σας:

1. Φτιάξτε Κάστρα από Άμμο

beach activities
via parents
Το παιχνίδι με την άμμο αναπτύσσει την αίσθηση της υφής στα παιδιά. Οπότε, ακόμη και εάν τα παιδιά σας μόλις ξεκίνησαν να αντιλαμβάνονται διάφορες υφές, πηγαίντε τα στην παραλία, και χτίστε κάστρα από άμμο μαζί τους. Εάν το παιδί σας είναι αρκετά μεγάλο για να φτιάξει κάστρα από άμμο μόνο του, αφήστε το να το κάνει, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην δημιουργικότητά του να αναπτυχθεί.

2. Συλλέξτε Κοχύλια

beach activities
via ciaobambino
Προμηθευτείτε πλαστικά κουβαδάκια και δώστε τα στα παιδιά σας έτσι ώστε να μπορούν να συλλέξουν κοχύλια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κοχύλια μετά για να φτιάξετε όμορφες χειροτεχνίες μαζί με τα παιδιά σας.

3. Οργανώστε ένα Πικνίκ Πάρτυ

beach activities
via shutterstock
Ψήστε μπισκότα ή μάφινς με τη βοήθεια τον παιδιών σας. Φτιάξτε σάντουιτς και πάρτε τα μαζί σας σε δοχεία φαγητού, έτσι ώστε να απολαύστε ένα πικνίκ πάρτυ στην παραλία.

4. Χτίστε Πύργους από Πέτρες

beach activities
via rhythmsofplay
Συλλέξτε όλες τις επίπεδες πέτρες στην παραλία με τα παιδιά σας και κάντε διαγωνισμό για το ποιος θα φτιάξει τον ψηλότερο πύργο. Μιλάμε για κάτι πολύ διασκεδαστικό.

5. Κάνε ένα Πάρτυ Μπάρμπεκιου

beach activities

via gettyimages
Μπορείτε να πάρετε μαζί σας τη φορητή ψησταριά κάρβουνου στην παραλία και να κάνετε μπάρμπεκιου με τα παιδιά σας, καθώς αυτά δεν απολαμβάνουν μόνο το να τρώνε ψητά, αλλά και να συμμετέχουν στην προετοιμασία τους.

6. Πετάξτε Χαρταετό

beach activities
via peninsulakids
Διαλέξτε τον χαρταετό που σας αρέσει πιο πολύ, και πετάξτε τον με τα παιδιά σας. Το πέταγμα χαρταετού είναι διασκεδαστικό, και σίγουρα θα κάνει τα παιδιά σας να περάσουν καλά.

7. Φωτογραφίστε

beach activities
via architectureartdesigns
Υπάρχουν πολλοί διασκεδαστικοί και χαριτωμένοι τρόποι να βγάλετε φωτογραφίες με τα παιδιά σας στην παραλία. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε πρόσωπα στην άμμο από σκιά. Ή, μπορείτε να περιμένετε για το ηλιοβασίλεμα και να βγάλετε φωτογραφίες με σιλουέτες.

8. Σχεδιάστε στην Άμμο

beach activities
via travelbetter
Τα παιδιά λατρεύουν να σχεδιάζουν. Αφήστε τα, λοιπόν, να σχεδιάσουν στην άμμο με τα δάχτυλά τους. Θα διασκεδάσετε βλέποντας τις καλλιτεχνίες τους.

9. Φτιάξτε Αγγελάκια στην Άμμο

beach activities
via stocksy  , mom

Μπορεί να έχετε φτιάξει ήδη αγγελάκια στο χιόνι με τα παιδιά σας, θυμηθείτε όμως, ότι μπορείτε να κάνετε το ίδιο και στην άμμο.

10. Φτιάξτε ένα Ηλιακό Ρολόι

beach activities
via diyprojects
Ενώ περνάτε ωραία με τις δραστηριότητες στην παραλία, μπορείτε επίσης να διδάξετε στα παιδιά σας κάτι το ενδιαφέρον, όπως το πώς να φτιάξουν ηλιακά ρολόγια με πέτρες και ξυλαράκια.

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.