Οι πέργκολες ομορφαίνουν τους εξωτερικούς χώρους που καλύπτουν και προσφέρουν προστασία από τις εναλλαγές των καιρικών συνθηκών. Μπορούν να προσφέρουν υποστήριξη για αναρριχόμενα φυτά, εγκαταστάσεις φωτισμού, κούνιες και αιώρες. Μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως προέκταση του σπιτιού σας και έτσι να δημιουργήσετε μια τραπεζαρία εξωτερικού χώρου ή ένα μέρος για να περνάτε τον χρόνο σας. Παρακάτω θα δείτε διάφορους ιδέες διακόσμησης με πέργκολα:

1. Τοποθετήστε Ξύλινη Πέργκολα Πάνω από Υδάτινη Εγκατάσταση

How to Decorate with a Pergola

Χαρίστε στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας τη γαλήνια αίσθηση ενός Ιαπωνικού κήπου τοποθετώντας μια πέργκολα από μπαμπού πάνω από μια εγκατάσταση νερού που να μοιάζει σε λιμνούλα.

2. Επιλέξτε Μία ή Περισσότερες Κούνιες για Καθίσματα

How to Decorate with a Pergola

Image via: houzz , houzz

Δημιουργήστε ένα μέρος για φαγητό ή ποτό κάτω από μια πέργκολα, χρησιμοποιώντας κούνιες στις οποίες μπορείτε να κάθεστε ενώ απολαμβάνεται το απαλό αεράκι συντροφιά με ένα βιβλίο.

3. Εμπλουτίστε Τη με Φώτα – Σχοινάκια

How to Decorate with a Pergola

Image via: decoist

Εάν θέλετε να δώσετε μια νέα αίσθηση στην πέργκολά σας με οικονομικό τρόπο, τότε κρεμάστε φωτάκια που ενώνονται με σκοινιά. Τέτοια φωτάκια μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν την εμφάνιση της αυλής σας.

4. Συνδυάστε την Κατασκευή με ένα Παγκάκι

How to Decorate with a Pergola

Image via: onekindesign

Η αυλή μας μπορεί να αποτελέσει τον χώρο για να κάνουμε ένα διάλειμμα από την καθημερινή κούραση. Οπότε, εάν τοποθετήσετε ένα παγκάκι κάτω από την πέργκολα, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν άνετο χώρο για συζητήσεις.

5. Δοκιμάστε Κρεμαστά Φώτα

How to Decorate with a Pergola

Image via: houzz

Μπορείτε να δώσετε ζωντάνια στην πέργκολα κρεμώντας φώτα από αυτήν, προσθέτοντας έτσι μια νέα αίσθηση στον εξωτερικό σας χώρο.

6. Καλύψτε τον Σκελετό με ένα Αναρριχόμενο Φυτό

How to Decorate with a Pergola

Image via: czmcam

Λίγο αναρριχητικό φύλλωμα θα ισορροπήσει τις πιο άγαρμπες επιφάνειες μιας πέργκολας. Μια δόση πρασίνου θα δώσει επίσης ζωντάνια στην αυλή σας.

7. Τοποθετήστε μια Πέργκολα Πάνω από την Ψησταριά

How to Decorate with a Pergola

Image via: houzz

Μια κάλυψη με σκιά πάνω από την ψησταριά εξωτερικού χώρου σας θα σας βοηθήσει να ψήνετε ανενόχλητοι υπό όλες τις καιρικές συνθήκες. Είτε βρέξει ξαφνικά, είτε έχει πολύ ήλιο, η πέργκολα θα σας προστατεύσει.

8. Κρεμάστε Άνετες Αιώρες

Image via: onekindesign

Η χαλάρωση σε αιώρες είναι σκέτη απόλαυση. Εάν σκεφτόσασταν το πού θα κρεμάσετε μια αιώρα, τότε κρεμάστε την από την πέργκολα.

9. Καλύψτε Την με Μπαμπού

How to Decorate with a Pergola

Image via: decorilla

Προσθέστε μια τροπική αίσθηση στην αυλή σας με μια πέργκολα που έχει επένδυση μπαμπού. Το μπαμπού αποτελεί μια οικολογική λύση που το καθιστά μια καλή επιλογή για σκίαση εξωτερικού χώρου.

10. Ομορφύνετε τον Εξωτερικό Σας Χώρο με Μία Κυρτή Πέργκολα

Image via: houzz

Οι καμπύλες είναι πιο απαλές στο μάτι. Εάν σκέφτεστε να εγκαταστήσετε μεταλλικό σκελετό, δοκιμάστε μια κυρτή σχεδίαση σαν αυτή.

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.