Υπάρχει το να διατηρούμε ένα χαμηλό προφίλ, και στη συνέχεια να υπάρχει αυτό.

Αν θέλετε να ζήσετε στη μακάρια μοναξιά της φύσης, υπάρχει έμπνευση!

Ευτυχώς, υπάρχουν έξυπνοι σχεδιαστές και αρχιτέκτονες που εργάζονται παντού για να συμφιλιώσoyn την ανθρώπινη ανάγκη για στέγη με σεβασμό για το φυσικό περιβάλλον. Χρησιμοποιώντας έξυπνη και εκπληκτικά απλή τεχνολογία, τα κτίρια αυτά δένουν σωστά με το περιβάλλον τους. Θα θέλατε να έχετε ή να ζήσετε σε ένα;

 

Woodpile Studio – Όλλανδία

AD-Cleverly-Disguised-Buildings-01-1A

Πηγή

Aνατέθηκε από το διασκεδαστή Hans Liberg και σχεδιάστηκε από τον Piet Hein Eek, η τραχύ πελεκητή πρόσοψη αυτού του κτιρίου επιτρέπει να εναρμονιστεί με το αγροτικό περιβάλλον. Ανοίγοντας τα παράθυρα το εσωτερικό στούντιο ηχογραφήσεων πλημμύρίζει με φυσικό φως.

 

Αόρατη Καλύβα – NYC

AD-Cleverly-Disguised-Buildings-02A

Πηγή

Σχεδιασμένο από STPMJ στο Μπρούκλιν, αυτή η ξύλινη κατασκευή είναι εντελώς περιβαλλόμενη από αντανακλαστική ταινία. Το υλικό που αντικατοπτρίζεται από τα δέντρα του Σωκράτη στο Πάρκο Γλυπτικής στο Long Island City είναι τόσο καλό που είναι πραγματικά δύσκολο να το καταλάβετε.

 

Juniper House – Σουδία

AD-Cleverly-Disguised-Buildings-03-1A

Πηγή

Σχεδιασμένο από τον Σουηδό αρχιτέκτονα Hans Murman και Ulla Alberts, η Juniper House είναι μόλις ορατή ανάλογα με τη γωνία του θεατή. Σε αντίθεση με άλλες κατοικίες σε αυτή τη λίστα, αυτό δεν εξαρτάται από καθρέφτες για το αποτέλεσμα. Αντ ‘αυτού, οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν μια φωτογραφία με δέντρα αρκεύθου που περιβάλλουν το σπίτι. Η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε ως βάση για ένα tailor-made πανί σαν κουρτίνες πάνω από τρεις πλευρές του σπιτιού.

 

Cadyville Σάουνα – Νέα Υόρκη

AD-Cleverly-Disguised-Buildings-04-1A

Πηγή

Η Cadyville Σάουνα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε κατά μήκος του ποταμού Σάντα στην Νέα Υόρκη. Είναι μια συμπαγής δομή, καλυμμένη με καθρέφτες. Είναι χτισμένο επάνω ενάντια σε έναν βράχο, και το τείχος του βράχου σχηματίζει ένα εσωτερικό τοίχωμα της σάουνας.

 

Mirrorcube – Σουηδία

AD-Cleverly-Disguised-Buildings-05A

Πηγή

Προσβάσιμο μόνο από μια 12 μέτρων μήκους γέφυρα, αυτό το δεντρόσπιτο ξενοδοχείο είναι ένα θαυμάσιο έργο γυαλιού από Tham & Videgard στη μέση ανέγγιχτου δάσους. Το γυαλί αντανακλά τα πάντα πάνω και κάτω από τον κύβο τόσο τέλεια, που είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ότι είναι εκεί. Αλλά μην ανησυχείτε, μια ειδική ταινία εφαρμόζεται για να κάνει το γυαλί ορατό για τα πουλιά.

 

Rachel Raymond Σπίτι – Μασαχουσέτη

AD-Cleverly-Disguised-Buildings-08A

Πηγή

Το Rachel Raymond σπίτι σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την πρωτοπόρο αρχιτέκτονα Eleanor Raymond για την αδελφή της το 1931. Το σπίτι κατεδαφίστηκε το 2006, αλλά δεν ξεχάστηκε. Στη θέση του, ο Pedro Joel Costa, πορτογάλος αρχιτέκτονας έχτισε αυτό το αόρατο σπίτι που χρησιμοποιεί μεγάλες γυάλινες επιφάνειες να διεισδύουν στο τοπίο.

 

Πράσινο Κουτί – Iταλία

AD-Cleverly-Disguised-Buildings-09-1A

Πηγή

Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται την μετατροπή του γκαράζ τους σε ένα στούντιο τέχνης ή σπήλαιο, αλλά λίγοι πάνε γι ‘αυτό, όπως ο Act_Romegialli έκανε με αυτό το γκαράζ στις ιταλικές Άλπεις. Οι σχεδιαστές επέτρεψαν τη φύση για να χειριστεί ανακαινίσεις στο εξωτερικό. Φυλλώδη αμπέλια και ανθοφόρα φυτά τώρα καλύπτουν πλήρως το πλαίσιο της μεταλλικής κατασκευής.

 

Lucid Stead – Joshua Tree Εθνικό Πάρκο

AD-Cleverly-Disguised-Buildings-10A

Πηγή

Αποτελείται από καθρέφτη, φωτισμό LED, χτίστηκε με ηλεκτρονικό εξοπλισμού και τον προγραμματισμό με Arduino, η παράγκα μετατράπηκε από τον Phillip K Smith III να αντανακλεί και να διαθλεί το περιβάλλον σαν μια οφθαλμαπάτη ή ψευδαίσθηση.

 

Αλόνι Σπίτι – Ελλάδα

AD-Cleverly-Disguised-Buildings-11A

Πηγή
Αυτή η βίλα από την εταιρεία Deca Architecture στην Αθήνα, είναι εντελώς κρυμμένη αν δεν ξέρετε ακριβώς πού να κοιτάξετε. Και αυτό σημαίνει ότι κοιτάζοντας προς τα κάτω. Έχει μια στέγη που στηρίζεται σε δύο παράλληλους πέτρινους τοίχους με το έδαφος να συνεχίζει πάνω από αυτό. Το αποτέλεσμα είναι ένα υπόγειο καταφύγιο που δεν αισθάνεται σαν μια τρύπα hobbit.

 

Το Ερημικό Σπίτι – California

AD-Cleverly-Disguised-Buildings-12A

Πηγή

Από τον αρχιτέκτονα Ken Kellogg διαθέτει μια πολυεπίπεδη δομή στέγες που το προστατεύει από τον σκληρό άνεμο και τη θερμότητα της ερήμου. Χρησιμοποιώντας σκυρόδεμα, γυαλί, χαλκό και χάλυβα, το σπίτι μοιάζει με κάτι που μεγάλωσε οργανικά από το βράχο και την άμμο.

 

Επιφυλακή – Σκωτία

AD-Cleverly-Disguised-Buildings-14A

Πηγή

Η Επιφυλακή σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τους Angus Ritchie και Daniel Tyler, φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde. Με μόλις αρκετά καθίσματα για τρία άτομα, η Επιφυλακή βρίσκεται στο βουκολικό Loch Lomond της Σκωτίας και το Εθνικό Πάρκο Trossachs, όπου οι επισκέπτες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να πλαισιώσει την καταπληκτική θέα.

 

Το Dune Σπίτι – Φλόριντα

AD-Cleverly-Disguised-Buildings-15A

Πηγή
Η ζωή στην παραλία είναι φοβερή, αλλά να ζούμε στην παραλία είναι ακόμα καλύτερα. Το 1975 ο αρχιτέκτονας William Morgan σχεδίασε και κατασκεύασε αυτό το ινκόγκνιτο σπίτι σε αμμόλοφους της παραλίας του Ατλαντικού.

 

Παλάτι Ράντσο σε Σπηλιά – Γιούτα

AD-Cleverly-Disguised-Buildings-18A

Πηγή
Κανονικά σαν μια «τρύπα στον τοίχο» είναι ένα από τα πιο μοναδικά σπίτια στην Αμερική, αυτή η κατοικία στην Γιούτα. Είναι ένα φυσικός κόκκινος βράχος σπηλιά που έχει μετατραπεί σε ένα εντυπωσιακό σπίτι.

Ας οικοδομήσουμε το σπίτι των ονείρων σας!

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.