Το Πάσχα είναι σχεδόν εδώ και, όπως απαιτεί η παράδοση, πολλά σπίτια θα βάψουν Πασχαλινά αυγά. Έτσι, σκεφτήκαμε να σας δώσουμε κάποιες ιδέες για να βάψετε τα αυγά σας, αγοράζοντας μόνο τα υλικά και ξεκινώντας άμεσα. Ορίστε, λοιπόν, ορισμένες ιδέες για βάψιμο Πασχαλινών αυγών:

1. Στολίστε Κόκκινα Αυγά με Κρύσταλλα

greek orthodox easter eggs
Image via: theglobalvilla , pinterest
Η τεχνική είναι πολύ εύκολη και σχεδόν όλοι μπορούν να τα φτιάξουν αυτά. Πρώτα, θα πρέπει να βάψετε όλα τα αυγά κόκκινα και μετά να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα κρυσταλλάκια για να φτιάξετε σταυρούς και άλλα σχέδια πάνω στα αυγά.

2. Χρησιμοποιήστε Φλούδες Κρεμμυδιού ως μια Οργανική Βαφή

greek orthodox easter eggs
Image via: Ani5972’s DIY Channel
Γνωρίζατε ότι οι φλούδες κρεμμυδιού είναι ιδανικές για βάψιμο των Πασχαλινών αυγών σας; Θα πρέπει απλά να βράσετε τα αυγά σας με φλούδες κρεμμυδιού μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό τους χρώμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λεπτό ύφασμα για να προσθέσετε φύλλα στα αυγά, βάφοντας τα έτσι με σχέδια.

3. Βάψτε Αυγά Με Λουλουδένια και Φυλλωτά Σχέδια

greek orthodox easter eggs
Image via: glyons
Μαζέψτε λίγα μικρά φύλλα και λουλούδια στο μέγεθος των αυγών σας. Κολλήστε τα στα αυγά χρησιμοποιώντας πλεκτό ύφασμα και μετά βουτήξτε τα αυγά σε νερό που περιέχει διαφορετικών χρωμάτων βαφή. Μόλις τα αυγά απορροφήσουν το χρώμα, αφαιρέστε τα φύλλα και τα λουλούδια και θαυμάστε τις όμορφες δημιουργίες σας.

4. Χειροποίητα Ζωγραφισμένα Πασχαλινά Αυγά

greek orthodox easter eggs
Image via: bdtonline
Εάν έχετε σταθερό χέρι στη ζωγραφική, τότε αφού βάψετε τα αυγά σας, μπορείτε να ζωγραφίσετε διάφορα σχέδια πάνω τους για να τα κάνετε ακόμα πιο όμορφα.

5. Πουά Πασχαλινά Αυγά

greek orthodox easter eggs
Image via: marthastewart , digsdigs
Ας πούμε ότι θέλετε να ζωγραφίσετε τα αυγά σας αλλά δεν είστε αρκετά δεξιοτέχνης για να φτιάξετε όμορφα σχέδια. Κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να ζωγραφίσετε λευκές βούλες στα βαμμένα αυγά ή μπορείτε να ζωγραφίσετε κόκκινες βούλες σε άβαφα αυγά. Εάν θέλετε, μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλα χρώματα.

6. Αυγά Ζωγραφισμένα με Κερί

greek orthodox easter eggs
Image via: Mia Cherry , etsy
Άλλη μια πολύ δημοφιλής τεχνική δημιουργίας σχεδίων σε βαμμένα αυγά είναι αυτή με το κερί. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χρώματα για γυαλί άσπρης απόχρωσης για τον σκοπό αυτό. Θα είναι ακριβώς τα ίδιο.

7. Φτιάξτε Μαρμάρινα Αυγά με Κεντητό Νήμα

greek orthodox easter eggs
Image via: syntagesapospiti
Κόψτε κομμάτια κεντητού νήματος διαφόρων χρωμάτων και τυλίξτε τα γύρω από τα αυγά χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτο. Στη συνέχεια βράστε τα μέχρι να επιτευχθεί αυτή η όμορφη μαρμάρινη όψη.

8. Βάψτε Αυγά Χρησιμοποιώντας Περιτυλίγματα Αυγών με Σχέδιο

greek orthodox easter eggs
Image via: jaxtz
Αυτά τα περιτυλίγματα αυγών με σχέδια είναι γνωστά ως turbo sleeves και μπορείτε να τα βρείτε σε κάθε ελληνικό εποχιακό μαγαζί με Πασχαλινά είδη. Είναι εύκολα στη χρήση και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, χωρίς καθόλου κόπο.

9. Φτιάξτε έναν Συνδυασμό Μοντέρνων Πασχαλινών Αυγών

greek orthodox easter eggs
Image via: lilyardor
Μπορείτε επίσης να φτιάξετε αυγά με μια μοντέρνα πινελιά. Χρησιμοποιήστε ανεξίτηλο μαρκαδόρο, βαφή τζαμιών, χαρτομάντηλα και επιχρυσωμένο φύλλο για να φτιάξετε ένα σετ αυγών που σίγουρα θα τραβήξουν τα βλέμματα.

10. Βάψτε Αυγά με Ρύζι

greek orthodox easter eggs
Image via: craftymorning , 5starcookies
Γεμίστε μικρές κούπες ή σακούλες τροφίμων με ρύζι και προσθέστε λίγες σταγόνες βαφής στο καθένα. Καλύψτε τα αυγά με χρωματισμένο ρύζι και βάλτε τα στο καλάθι.

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.