Μπορεί να φαίνεται δύσκολο να προσαρμόσετε φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα στη ζωή σας και να μετακινηθείτε προς τον «οικολογικό» τρόπο ζωής, αλλά ίσως να έχετε ήδη φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα στο σπίτι σας και να κάνετε κάτι που πραγματικά ωφελεί τον πλανήτη χωρίς καν να το γνωρίζετε. Αντί να μπείτε στον κόπο να πάτε στο κατάστημα και να αγοράσετε νέα προϊόντα που συνεχώς βγαίνουν στην κυκλοφορία, καλύτερα να μείνετε με τα προϊόντα στο σπίτι και στις μεθόδους που ίσως να μη γνωρίζετε πως είναι φιλικές με το περιβάλλον

 

Παράλειψη κρέατος (Δευτέρα χωρίς Κρέας)

1

Ακολουθήστε τη διεθνή τάση και μην τρώτε κρέας τις Δευτέρες (ή όλες τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας!) για να διατηρήσετε το νερό και την ενέργεια που καταναλώνεται από τα ζώα και τα πουλερικά. Ναι, μπορεί να είναι δύσκολο… Αλλά υπάρχουν κάποιες πολύ καλές χορτοφαγικές επιλογές που είναι νοστιμότατες και γεμάτες πρωτεΐνη (φασόλια, ξηροί καρποί, γιαούρτι, κλπ).

Διασκεδαστική Πληροφορία: 7000 λίτρα απαιτούνται για την παραγωγή 500 γραμμαρίων μοσχαριού, ενώ συγκριτικά 148 λίτρα απαιτούνται για την παραγωγή 500 γραμμαρίων λαχανικών. Ουάου!

Source: http://www.tomcorsonknowles.com/blog/wp-content/uploads/2012/03/vegetarian-protein.jpg

 

 

 

Η Χρήση Φλιτζανιών και Γυάλινων Ποτηριών για Νερό αντί των Πλαστικών Μπουκαλιών
2

Αν αγοράζετε πλαστικά μπουκάλια, αυτό όχι μόνο αποτελεί σπατάλη πλαστικού, αλλά πολλές μελέτες δείχνουν επίσης πως το νερό δεν είναι πιο καθαρό από αυτό που παίρνετε από τη βρύση. Επιπλέον, τα πλαστικά σωματίδια, δισφαινόλη-Α, κλπ. Μπορεί να διαρρεύσουν μέσα στο νερό. Οπότε εάν ήδη πίνετε από τη βρύση σε επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια, μπράβο σας! Εάν ανησυχείτε για τοξίνες, μέταλλα,φθορίδια, κλπ.  Απλά προσθέστε ένα φίλτρο στο νερό της βρύσης, και απολαύστε ένα ποτήρι με φρέσκο Η2Ο στο επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι σας!

Source: http://www.thenewecologist.com/wp-content/uploads/2014/11/benefits-of-reusable-water-bottles.jpg

 

 

Βγάλτε από την Πρίζα τις Ηλεκτρονικές Συσκευές που δεν Χρησιμοποιείτε

Μπορεί να νομίζετε πως είναι όλα καλά αν αφήσετε απλά το φορτιστή του τηλεφώνου και του laptop σας, ή οποιονδήποτε άλλων συσκευών που είναι στην πρίζα του τοίχου σας. Ξανασκεφτείτε το! Αυτοί για την ακρίβεια τραβούν ηλεκτρική ενέργεια από τον τοίχο, που παραμένει αχρησιμοποίητη όταν δεν είναι συνδεδεμένοι με μια ηλεκτρική συσκευή. Απλά βγάλτε τους φορτιστές  ή άλλες ηλεκτρικές συσκευές από την πρίζα όταν δεν τις χρησιμοποιείτε για να γίνετε λίγο περισσότερο φιλικοί προς το περιβάλλον.

 

 

Χρησιμοποιήστε τις Δικές σας Επαναχρησιμοποιούμενες Τσάντες
word-image

Πλαστικό, πλαστικό, πλαστικό. Εάν πάτε στο μπακάλικο και βάλετε τα πάντα σε σακούλες, φανταστείτε πόσο πλαστικό θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε ανά έτος απλά παίρνοντας τις δικές σας επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες μαζί σας στο μαγαζί.

 

Source:http://www.berkpaper.com/images/items/2011098.jpg

 

 

 

 

Μαζικά μέσα Μεταφοράς

3

Τα αυτοκίνητα μπορεί να είναι βολικά , αλλά με τόση βενζίνη που καταναλώνουν, καλύτερα να προσπαθείτε να χρησιμοποιείτε τα μαζικά μέσα μεταφοράς όσο πιο συχνά μπορείτε, ή να μετακινείστε με άλλα περιβαλλοντικά φιλικά μέσα (π.χ.  ποδήλατο ή περπάτημα).

Source: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/de/Tram_ATM_storico_1503.jpg

 

 

Συλλογική Χρήση του Αυτοκινήτου
4

Μένετε κοντά σε φίλους που δουλεύουν στο ίδιο εμπορικό κέντρο, ή κτίριο γραφείων; Τέλεια! Μαζευτείτε και μοιραστείτε τη διαδρομή μεταξύ σας. Και πάλι, το κλειδί για να ζει κάποιος μια φιλική προς το περιβάλλον ζωή είναι να μειώσει όσο περισσότερο μπορεί την κατανάλωση ενέργειας. Αυτό ωφελεί το περιβάλλον και μπορεί να σας εξοικονομήσει εκατοντάδες χρήματα που θα ξοδεύατε σε βενζίνη.

.

Source:http://www.inedc.com/sites/default/files/slider-image/carpool-lane-sign.jpg

Απλώστρα

5

Ενώ υπάρχουν πολλές ενεργειακά αποδοτικές συσκευές στο εμπόριο. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη χρήση της ενέργειας της Μητέρας Φύσης. Χρησιμοποιήστε ένα σκοινί απλώματος σε εξωτερικό χώρο ή μια απλώστρα και αφήστε τα ρούχα σας να στεγνώσουν στον ήλιο αντί να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρική ενέργεια χωρίς να χρειάζεται για να τα περιστρέψετε και να τα θερμάνετε.

Source: http://farm3.staticflickr.com/2376/2328578404_9585c4ff6f_z.jpg

Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες

Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας της φιλικής προς το περιβάλλον ζωής, είναι η διασφάλιση της βέλτιστης κατά το δυνατόν χρήσης των προϊόντων σας. Αντί να χρησιμοποιείτε τις τυπικές μπαταρίες, αν χρησιμοποιείτε επαναφορτιζόμενες, μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε ξανά και ξανά σώζοντας τη Γη και το πορτοφόλι σας.

 

Αγοράστε Τοπικά Προϊόντα

Αγοράζοντας φρέσκα προϊόντα της εποχής από τον αγρότη ή το τοπικό μπακάλικο μπορείτε να μειώσετε το αποτύπωμά σας και να ελαττώσετε τις συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Φανταστείτε πόσα χιλιόμετρα θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν αν τρώγαμε απλά τα κοντινά διαθέσιμα σε εμάς προϊόντα ανάλογα με το κλίμα μας.

6

Source: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/71/Findlay-farmers-market.jpg

 

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.