Το καλοκαίρι πλησιάζει και ο κήπος σας θα χρειαστεί κάποια περιποίηση, μιας και τον χειμώνα συνήθως δεν ασχολούμαστε με τους εξωτερικούς μας χώρους. Μένει καλυμμένος, με τα έπιπλα κλεισμένα στο γκαράζ και χωρίς καθόλου πράσινο. Τώρα όμως, ήρθε η ώρα να βγάλουμε έξω τα έπιπλα, να κουρέψουμε το γκαζόν και να φυτέψουμε λίγη πρασινάδα. Ορίστε μερικές συμβουλές για να ετοιμάσετε τον κήπο σας για το καλοκαίρι:

1. Βάψτε τον Φράχτη

Tips to Get Your Garden Ready for Summer
Image via: garyhaygood , bobvila
Μετά από έναν ολόκληρο χειμώνα, ο καιρός μπορεί να ξεθωριάσει το χρώμα του φράχτη σας και να τον κάνει λίγο μουντό. Είναι καλή ιδέα λοιπόν να τον ξαναβάψετε και να δώσετε νέα ζωή στον κήπο σας.

2. Ξεχορταριάστε

Tips to Get Your Garden Ready for Summer
Image via: whiteandkatzman
Καθώς ξεκινάει η άνοιξη, τα χορτάρια αρχίζουν να μεγαλώνουν και σε έναν μήνα θα έχουν καλύψει όλο τον κήπο. Έτσι, πριν γίνουν πολύ μεγάλα, βγείτε έξω και ξεχορταριάστε.

3. Περιποιηθείτε το Γκαζόν

Tips to Get Your Garden Ready for Summer
Image via: houzz
Τώρα που το γκαζόν θα αρχίσει να μεγαλώνει σαν τρελό πάλι, καθώς οι μέρες θα είναι ξανά ηλιόλουστες, ήρθε η ώρα να το περιποιηθείτε, καλύπτοντας τα κενά, φτιάχνοντας τις άκρες, και γενικότερα προετοιμάζοντάς το για χρήση το καλοκαίρι.

4. Επισκεφθείτε το Φυτώριο και Αγοράστε Φυτά

Tips to Get Your Garden Ready for Summer
Image via: beltrannurseryandlandscape
Μόλις αρχίσει το καλοκαίρι, είναι η ιδανική περίοδος για να επισκεφθείτε ένα φυτώριο και να πάρετε λουλούδια, βότανα και λαχανικά, τα οποία θα μπορείτε να προσθέσετε στον κήπο σας. Μπορείτε να φυτέψετε ντοματίνια, βασιλικό, κόλιανδρο, μέντα και πολλά άλλα φυτά.

5. Αγοράστε Νέα Έπιπλα

Tips to Get Your Garden Ready for Summer
Image via: azaralandscapes
Εάν ο κήπος σας χρειάζεται νέα καθίσματα ή νέο τραπέζι για το καλοκαίρι, τώρα είναι η ιδανική στιγμή να επισκεφθείτε ένα κατάστημα και να τα αγοράσετε. Φροντίστε να επενδύσετε σε έπιπλα ανθεκτικά στον καιρό, έτσι ώστε να μην χαλάσουν από τις Απριλιάτικες βροχές και τον ήλιο του Ιουνίου.

6. Βγάλτε Έξω την Ψησταριά

Tips to Get Your Garden Ready for Summer
Image via: onekindesign
Πολλοί από εμάς απολαμβάνουμε το ψήσιμο έξω το καλοκαίρι, γι’ αυτό βγάλτε την ψησταριά σας έξω από το γκαράζ και ετοιμάστε την. Εάν δεν έχετε, επισκεφθείτε ένα από τα πολλά καταστήματα που τις πωλούν, και επιλέξτε μια ψησταριά που ταιριάζει στις απαιτήσεις σας.

7. Εξασφαλίστε τη Σκίαση για τις Ζεστές Μέρες

Tips to Get Your Garden Ready for Summer
Image via: morningchores , houzz
Η σκίαση στο σημείο που κάθεστε στον κήπο ή στην αυλή σας είναι πολύ σημαντική τους καλοκαιρινούς μήνες. Μπορείτε να εξασφαλίσετε αρκετή σκίαση με μια ομπρέλα ή τέντα-στέγαστρο.

8. Εγκαταστήστε Φωτιστικά

Tips to Get Your Garden Ready for Summer
Image via: intecexport , brooklynlimestone
Όπως τα έπιπλα, έτσι και ο φωτισμός είναι πολύ σημαντικό κομμάτι του κήπου σας. Μπορείτε να αγοράσετε ηλιακές λάμπες για να εξοικονομήσετε ενέργεια ή να σκεφτείτε μια χαριτωμένη λύση όπως μια κορδέλες με φωτάκια.

9. Φυτέψτε Νυχτολούλουδα

Tips to Get Your Garden Ready for Summer
Image via: gardenersworld
Στους περισσότερους από εμάς αρέσει να περνάμε χρόνο στον κήπο μας τα καλοκαιρινά βράδια μέχρι αργά. Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα στον κήπο σας με φυτά που απελευθερώνουν τα αρώματά τους τη νύχτα.

10. Ανακαινίστε τα Μονοπατάκια

Tips to Get Your Garden Ready for Summer
Image via: handyandyoutdoors , pinterest
Μερικές φορές, το μονοπάτι ενός κήπου μπορεί να φθαρεί και να καλυφθεί με βρύα. Συνεπώς, καθαρίστε το και τρίψτε το καλά. Βάψτε το εάν χρειαστεί. Εάν έχουν σπάσει κάποια από τα τούβλα, αντικαταστήστε τα με καινούργια.

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.