Εάν έχετε μόνο ένα δωμάτιο διαθέσιμο για τα παιδιά σας στο σπίτι σας, τότε μπορείτε περίτεχνα να διαχωρίσετε τον χώρο, διατηρώντας παράλληλα μια ενιαία όψη. Ενώ θα σχεδιάσετε σημεία στο δωμάτιο επικεντρωμένα στο κάθε παιδί, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι δεν πρέπει να δημιουργήσετε διχασμό σε συναισθηματικό επίπεδο. Επομένως, ορίστε κάποιες τέλειες ιδέες για να οργανώσετε και να σχεδιάσετε ένα κοινό παιδικό δωμάτιο:

1. Τοποθετήστε Έξυπνα τα Κρεββάτια

Shared Kids Room
Image via: decoracaopracasa

Στα σπίτι με μικρό κοινό παιδικό δωμάτιο, είναι πάντα καλή επιλογή οι σύνθετες εγκαταστάσεις. Μπορείτε να τοποθετήσετε κρεββάτια με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να συνδέονται με επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Έτσι, κάθε παιδί θα μπορεί να έχει τους δικούς του αποθηκευτικούς χώρους. Επιπροσθέτως, μπορείτε να προσθέσετε συρτάρια στα κρεββάτια.

2. Δύο Κρεββάτια με Κοινό Προσκέφαλο

Shared Kids Room
Image via: trend4homy

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ενιαίο προσκέφαλο και για τα δύο κρεββάτια. Αυτό θα συμβολίζει την ενότητα μεταξύ των παιδιών σας και, χωρίς αμφιβολία, είναι μια αρκετά στυλιστική επιλογή.

3. Χρησιμοποιείστε Κουκέτες

Shared Kids Room
Image via: freshome

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουκέτες στο παιδικό δωμάτιο, έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν αρκετό χώρο για να παίζουν και κάτω από τα κρεββάτια.

4. Επιλέξτε Τριπλή Κουκέτα Για Τρία Παιδιά

Shared Kids Room
Image via: maxtrixkids

Τρία κρεββάτια σε ένα δωμάτιο θα καταλαμβάνουν πάρα πολύ χώρο, και έτσι τα παιδιά σας μετά βίας θα έχουν χώρο για να κυκλοφορούν. Για να δώσετε λύσει σε ένα τέτοιο σχεδιαστικό πρόβλημα, μπορείτε να αγοράσετε μια ανθεκτική τριπλή κουκέτα, η οποία θα περιλαμβάνει επίσης αποθηκευτικούς χώρους.

5. Δημιουργήστε Χώρο για Θρανίο Μελέτης

Shared Kids Room
Image via: atzine

Εάν αποφασίσατε να χρησιμοποιήσετε κουκέτα, τότε θα μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε από κάτω χώρο για ένα θρανίο, με ντουλάπι αποθήκευσης από πάνω, έτσι τα παιδιά σας θα μπορούν να μελετούν για το σχολείο εύκολα και ξεκούραστα.

6. Παίξτε με τα Χρώματα

Shared Kids Room
Image via: digsdigs

Εάν τα έπιπλα στο δωμάτιο είναι λίγα, τότε μη διστάσετε να πειραματιστείτε με τα χρώματα. Βάψτε τον τοίχο σας με αντιθετικά χρώματα και βάλτε ένα χαλί αντίστοιχων χρωμάτων ανάμεσα στα κρεββάτια.

7. Φτιάξτε ένα Μέρος για Μελέτη

Shared Kids Room
Image via: thespruce

Εάν το δωμάτιο έχει κάποια εσοχή, μην την χαραμίσετε. Προσθέστε πόρτες ή παραπετάσματα και φτιάξτε ένα μέρος για διάβασμα που μπορείτε να το κρύψετε ανά πάσα στιγμή.

8. Επιλέξτε μια Θεματική Σχεδίαση

Shared Kids Room
Image via: jackandlola

Για να αποφύγετε να κάνετε το κοινό δωμάτιο να δείχνει βαρετό και μπουκωμένο, μπορείτε να επιλέξετε μια θεματική σχεδίαση, σαν το παραπάνω δωμάτιο, που ακολουθεί έναν ναυτικό σχεδιασμό.

9. Κρεμάστε Κρεββάτια – Κούνιες

Shared Kids Room
Image via: houzz

Τα παιδιά αγαπούν τις κούνιες και θα ήθελαν πολύ να είχαν μια στο υπνοδωμάτιό τους. Κάντε λοιπόν την υπέρβαση και βάλτε κούνιες-κρεββάτια. Σιγουρευτείτε πως θα προσλάβετε έναν ειδικό για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα.

10. Για Συνδυασμούς Κούνιας και Κρεββατιού σε Ένα Δωμάτιο, Επιλέξτε Λευκές Αποχρώσεις

Shared Kids Room
Image via: thebooandtheboy

Εάν έχετε ένα ενιαίο δωμάτιο για το μωρό σας και για ένα μεγαλύτερο παιδί, επενδύστε σε λευκή επίπλωση. Και αυτό διότι μπορείτε προσθέσετε ό,τι χρώματος επίπλωση θέλετε, ικανοποιώντας τα γούστα του μεγαλύτερου παιδιού σας.

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.