Το σπίτι σας, ακριβώς όπως το θέλετε

Επιτρέψτε την Ecotek στο σχεδιασμό και την κατασκευή του σπιτιού σας

Μάθετε για την Ecotek

H Ecotek Green Living, είναι μέρος της SPA Building Systems Ltd και είναι ο μοναδικός προμηθευτής συστημάτων για την Kingspan TEK Building System εδώ στην Κύπρο.

Έχουμε πάνω από 50 χρόνια συνδυασμένης εμπειρίας στον κλάδο των κατασκευών και παρέχούμε Δομικά Μονωμένα Πανέλα και προηγμένες τεχνολογίας ξύλινου σκελετού σε όλες τις περιοχές του νησιού.

Βρίσκόμαστε λίγο έξω από τη Λεμεσό, και έχουμε τη δική μας ομάδα αρχιτεκτονικών που έχουν την εμπειρία στο σχέδιο, την προμήθεια και ανέγερση σε όλα τα μεγέθη των έργων, από μονοκατοικίες σε πολλαπλές μονάδες.

Παρά το γεγονός ότι έχουμε και τους δικούς μας υπεργολάβους μπορούμε να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε σύμβουλο ή προμηθευτή που επιθυμεί ο πελάτης.

A collage of the construction of a modern house showing timber panels and SIPs

Το εργοστάσιο μας

Βρίσκεται στους καταπράσινους λόφους βόρεια της Λεμεσού, και τα γραφεία μας χρησιμοποιούν θερμική μόνωση, στρατηγικά τοποθετημένα ανοίγματα, σκίαση και αερισμό, και εντυπωσιακά δεν έχει κλιματισμό. Αυτό το άνετο τοπίο, με το όμορφο περιβάλλον της, λειτουργεί ως σταθερή πηγή έμπνευσης για όλους όσους εργάζονται εδώ.

Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε στο χώρο μας, όπου θα είμαστε πολύ ευτυχείς να σας δείξουμε το σύστημα μας σε σας, όπου μπορείτε να δείτε το προϊόν και τις εφαρμογές της και επίσης να έχετε μια περιήγηση στον χώρο παραγωγής.

Όλα τα έργα είναι κατανεμημένες σε μια περίπλοκη σειρά σχεδίων που περιγράφουν κάθε στοιχείο σε μικρή λεπτομέρεια έτσι ώστε οι κατασκευαστές μας μπορούν να κατασκευάζουν και να συσκευάσουν κάθε τμήμα τοίχου ή οροφής σε ένα αριθμημένο πακέτο, έτσι ώστε στις εγκαταστάσεις χρειάζονται το ελάχιστο χρόνο να συντονίσουν την διαδικασία της στύσης.

Τα κιτ βγαίνουν πλήρης, με όλα τα πρόσθετα στοιχεία, όπως στερεώσεις, βίδες και στηρίγματα έτσι ώστε όλο το διαθέσιμο χρόνο χρησιμοποιείται αποτελεσματικά.

An external view of a modern factory in a green valley surrounded by trees and green hills.
Internal view of a factory space with an orange forklift showing timber panels and planed lumber.

Με την Ecotek μπορείτε να επιλέξετε ό, τι χρειάζεστε.

Επιλογή 1: Πλήρης σχεδίαση και κατασκευή - υπηρεσία με το κλειδί στο χέρι

Χειριζόμαστε το προϋπολογισμού του έργου, το σχεδιασμό, τους μηχανικούς, τη διαχείριση εργοταξίου, τη διαχείριση του κόστους με το κλειδί στο χέρι

Επιλογή 2: Έχετε ένα αρχιτέκτονα και σχέδια - και απλά θέλετε να το κατασκευάσουμε εμείς.

Αν έχετε ήδη το δικό σας αρχιτέκτονα και έχετε ολοκληρώσει τα σχέδια σας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να οικοδομήσουμε το σπίτι σας.

Μπορούμε να πάρουμε τα σχέδιά σας, και θα σας δώσουμε μια λεπτομερή και ακριβή πρόβλεψη του κόστους που περιλαμβάνει όλα τα υλικά και τις υπηρεσίες για την ολοκλήρωση.

Στη συνέχεια, θα αναλαμβάνουμε την μετατροπή των αρχικών σχεδίων στο σύστημα ΤΕΚ, χωρίς να αλλάξει τίποτα από τον αρχικό σχεδιασμό, με τους δικούς μας συμβούλους, με όλες τες μηχανικές μελέτες για εσάς. Μόλις ολοκληρωθεί, εμείς τότε θα παραδώσουμε όλο το πακέτο στον αρχιτέκτονα σας, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζονται για την εκδώση στις αρχές για την οικοδομική άδεια.

Μόλις το έργο αρχίζει στο εργοτάξιο, οι μηχανικοί μας θα επιβλέπουν τις εργασίες παράλληλα με το δικό σας αρχιτέκτονα, αλλά σας δίνουν το πλεονέκτημα της μεγάλης πείρας μας σε αυτόν τον τομέα.

Επιλογή 3: Θέλετε να το φτιάξετε μόνοι σας - το μόνο που χρειάζεστε είναι το σύστημα ΤΕΚ.

Πάλι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα σχέδια σας, θα ετοιμάσουμε για εσάς μια λεπτομερή και ακριβή εκτίμηση του κόστους που θα περιλαμβάνει το σύνολο των υλικών και υπηρεσιών μέχρη την ολοκλήρωση, ως οδηγός για εσάς για το σύνολο του έργου.

Θα ολοκληρώσουμε την μετατροπή των αρχικών σχεδίων σας στο σύστημα ΤΕΚ, χωρίς να αλλάξουν τίποτα από το σχεδιασμό σας, χρησιμοποιώντας τους δικούς μας συμβούλους, πλήρης και με όλες τις μελέτες. Μόλις ολοκληρωθεί, τότε εμείς θα παραδώσουμε στον αρχιτέκτονα σας όλο το πακέτο που θα περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται για το έκδοση στις αρχές για την οικοδομική άδεια.

Σε αυτό το σενάριο, παρόλο που η συμμετοχή μας στο εργοτάξιο τελειώνει με την ολοκλήρωση του συστήματος ΤΕΚ, να εξακολουθούμε να προσφέρουμε σε εσάς το όφελος της εκτεταμένης εμπειρίας μας στον τομέα αυτό.

Επιλογή 4: Κάτι άλλο

Είμαστε μοναδικοί στο ότι είμαστε ευέλικτοι εντελώς και μπορούμε να προσφέρουμε, χωρίς πρόσθετη χρέωση, είτε περισσότερο ή λιγότερο, όπως θέλετε, ώστε να χτίσετε το σπίτι σας ακριβώς όπως χρειάζεστε. Ίσως να θέλετε να χτίσετε το σπίτι σας χωρίς καμία βοήθεια, αυτό δεν είναι πρόβλημα.

Απλά πείτε μας πώς θα θέλατε να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε το σπίτι σας, ό, τι χρειάζεστε και τι έχετε ήδη οργανώσει και θα είμαστε ευτυχισμένη να εκτιμήσουμε τη συνολική τιμή για το έργο σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να προϋπολογίσετε για όλα σωστά και θα σημαίνει επίσης ότι εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στην εκτεταμένη εμπειρία μας για την βοήθεα σας, αν το χρειάζεστε.

10 βήματα για να κάνετε το σπίτι
των ονείρων σας πραγματικότητα

Με πάνω από 50 χρόνια συνδυασμένης εμπειρίας στον κλάδο των κατασκευών η Ecotek ξέρει πώς χτίζονται τα σπίτια.

Κατανοούμε όμως ότι δεν είναι τόσο εύκολο για τους πελάτες μας, έτσι έχουμε μια θαυμάσια ομάδα για να σας βοηθήσει σε όλα τα στάδια για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να πάρετε το σπίτι που πάντα θέλατε, και το σημαντικότερο, με τον προϋπολογισμό σας.

Εδώ είναι τα 10 βήματα για να σας βοηθήσουν να καταλάβετε τη βασική διαδικασία.

A spreadsheet in vivid colours to help clients determe their build budgets.

Βήμα 1: Ορίστε τον προϋπολογισμό σας

Πριν από την έναρξη, είναι σημαντικό να ξεχωρίσεις το ποσό που θα πρέπει να δαπανήσει για το σπίτι σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορείτε να τελειώσετε αυτό που ξεκινήσατε και αυτό είναι κάτι που θεωρούμε πολύ σοβαρά εδώ.

Για να σας βοηθήσουμε έχουμε δημιουργήσει ένα μοναδικό εργαλείο, ο Υπολογιστής Προϋπολογισμός Σπιτιού που υπολογίζει το σύνολο των εξόδων σας και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τον ενημερώσετε με το τι θα θέλατε να έχετε στο σπίτι σας.

Βήμα 2: Αποτύπωση και ανάλυση

Θα επισκεφθούμε το εργοτάξιο και στη συνέχεια ο τοπογράφος μας θα μετρήσει με ακρίβεια και θα σχεδιάσει την ακριβή τοποθεσία, μετρήσεις για τα υψόμετρα και τα στοιχεία της ζώνης που υπάρχουν εκεί.

Το έδαφος θα πρέπει επίσης να αναλυθεί για τα συστατικά του και τη δύναμη στήριξης καθώς για να καθορίσει τις προδιαγραφές που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί ότι το σπίτι σας θα πρέπει να στηρίζεται σε στέρεες θεμελείωσεις.

Εμείς στη συνέχεια να πραγματοποιήσουμε μια πλήρη ανάλυση του τόπου, συμπεριλαμβανομένων τον ήλιο και τον άνεμο, τον προσανατολισμό, τα βασικά χαρακτηριστικά και τα στοιχεία που θα έχουν συνέπειες για τη διάταξη και το σχεδιασμό του σπιτιού σας.

A surveyor's level positioned in a building plot adjacent to the sea and a blue sky.
A drawing of a three dimension house extruded from a two dimensiona house drawing with a pen.

Βήμα 3: Αρχικός σχεδιασμός

Χρησιμοποιώντας τον προϋπολογισμό σας ως οδηγό, θα αρχίσουμε να σχεδιάζουμε το σπίτι σας, τις σχέσεις μεταξύ των δωματίων και πώς αλληλεπιδρούν με το χώρο γύρω τους. Θα αρχίσουμε να οργανώνουμε τα επίπεδα, όπου τα δωμάτια τοποθετούνται στο οικόπεδο στο σημείο όπου ξέρουμε ότι όχι μόνο το σπίτι λειτουργεί στο εσωτερικό, αλλά και να έχει τη σωστή και μοναδική σχέση με την τοποθεσία του.

Παθητικά στοιχεία ηλιακός σχεδιασμός θα πρέπει επίσης να ενσωματωθούν, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι ο σχεδιασμός εκμεταλλεύει όλες τις διαθέσιμες πηγές ενέργειας γύρω από την τοποθεσία σας, καθώς και σας δίνει την μεγαλύτερη άνεση.

Βήμα 4: Λεπτομερής μελέτη

Τώρα αρχίσουμε να εργαζόμαστε τρισδιάστατα, τους όγκους και ύψους, το σχήμα της οροφής και το πώς αυτά τα στοιχεία δένουν μαζί. Το στύλ του σπιτιού πρέπει να καθοριστεί, αν είναι σύγχρονο, παραδοσιακό, ή κλασικό, ακριβώς όπως θέλετε να είναι, όπως είχατε θέσει στις οδηγίες σας.

Φωτορεαλιστικές εικόνες δημιουργούνται γύρω από το σπίτι για να σας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσετε κάθε μέρος, καθώς και να σας βοηθήσει να προσφέρετε περισσότερες σχεδιαστικές ιδέες και να εξερευνήσετε τις επιλογές σας

A basic computer rendered image of a house with a garden and a pool.
A house blueprint showing a diagram with a large red stamp on it that says approved.

Βήμα 5: Πλήρης προϋπολογισμό κοστολόγηση και αίτηση για πολεοδομική άδεια

Μόλις έχουμε ολοκληρώσει μια προκαταρκτική σειρά αρχιτεκτονικών σχεδίων, μπορούμε στη συνέχεια να πραγματοποιήσουμε μια λεπτομερή μελέτη κοστολόγησης για να βεβαιωθείτε ότι είμαστε στο στόχο σας. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο, γιατί μπορείτε εύκολα να κάνετε προσαρμογές σε αυτό το στάδιο σε σύγκριση με όταν θα είμαστε στο εργοτάξιο, αυτα είναι ακριβότερα.

Όταν είμαστε σίγουροι ότι είστε ευτυχισμένη με το σχεδιασμό και το προβλεπόμενος κόστος, τότε εμείς θα υποβάλουμε τα σχέδια σας για οικοδομική άδεια.

Βήμα 6: Τεχνικές μελέτες και Οικοδομική άδεια

Η παραλαβή της πολεοδομικής άδειας, μας επιτρέπει να ξεκινήσει η προετοιμασία των μελετών. Αυτές περιλαμβάνουν τη στατική, ηλεκτρικά και μηχανικά στοιχεία, καθώς και την παραγωγή του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ).

Το σύστημα ΤΕΚ τώρα θα σχεδιαστεί και μεταξύ 50-100 σχέδια προετοιμάζονται που θα δείχνουν όλα τα ειδικά εξαρτήματα, με ακριβείς διαστάσεις και σχέδια συναρμολόγησης που θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή του ολόκληρο το κτίριο στο εργοστάσιό μας.

A three dimensional line drawing showing a conceptual house in vivid colours.
An excerpt from Microsoft project showing a build timeline diagram.

Βήμα 7: Το τελικό κόστος και το πρόγραμμα των εργασιών του έργου.

Πραγματοποιούμε μια τρίτη κοστολόγηση, σαν περιμένουμε για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, αλλά αυτή τη φορά όλα τα πακέτα θα δοθούν στους υπεργολάβους για επίσημες προσφορές. Μετά θα επιβεβαιώσουμε την πλήρη τιμή κατασκευής, που θα γίνει το «ποσού της σύμβασης, για την κατασκευή του σπιτιού σας.

Το πρόγραμμα του έργου θα είναι επίσης έτοιμο, που θα δείχνει το σύνολο των έργων από την αρχή μέχρι το τέλος στη σωστή σειρά, και με αυτό θα είμαστε σε θέση να καθορίσουμε την τελική ημερομηνία παράδοσης.

Βήμα 8: Έργα στο εργοτάξιο και την παραγωγή του συστήματος ΤΕΚ

Με όλα τα πακέτα ολοκληρωμένα με τις τιμές, ο προγραμματισμός των εργασιών στο εργοτάξιο τώρα αρχίζουν. Ετοιμάζουμε τα έγγραφα για τους εργολάβους και αρχίζουν οι εργασίες για την τοποθεσία, την προετοιμασία των θεμελίων, και στο εργοστάσιό μας, όπου θα αρχίσει η παραγωγή του σύστηματος ΤΕΚ.

Το έργο θα πρέπει να προγραμματιστεί έτσι ώστε όταν ολοκληρωθεί το ενιαίο πέδιλο, θα παραδώσουμε το σύστημα ΤΕΚ στο εργοτάξιο σε αριθμημένα πακέτα, σαν ένα γιγαντιαίο παζλ.

Stacks of cut SIP panels laid out in a factory area with coded writing on the packs.
A large SIP roof panel being lifted onto a building by a yellow crane while a worker stands under it.

Βήμα 9: Το σύστημα Tek και η κατασκευή του κτιρίου

Το σύστημα ΤΕΚ ολοκληρώνεται στο εργοτάξιο πολύ γρήγορα, 2 με 4 εβδομάδες είναι κανονικό. Το γεγονός ότι το ολόκληρο κτίριο συμπεριλαμβανομένων των δαπέδων, εξωτερικούς τοίχους και την οροφή είναι τώρα στη θέση τους πολλά στοιχεία τώρα μπορούν να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα.

Για παράδειγμα, όταν τοποθετούνται τα κεραμίδια, μπορούν επίσης να τοποθετηθειτούν οι υπηρεσίες και φινιρίσματα εσωτερικά.

Βήμα 10: Ολοκλήρωση

Μετά από περίπου 6-8 μήνες από την έναρξη των εργασιών, το σπίτι σας έχει ολοκληρωθεί.

Θα έχουμε κάνει τακτικές επίβλεψεις στο εργοτάξιο, θα έχουμε ενσωματώσει όλα τα στοιχεία που ζήτησατε αρχικά και οποιεσδήποτε νέες αλλαγές στην πορεία. Θα παρακολουθούσαμε στενά το κόστος που δαπανάται μέσω μηνιαίων πιστοποιητικών.

Θα βεβαιωθείτε ότι το νέο σπίτι σας παραδίδεται σε σας, καθαρό και έτοιμο για να μετακομίσετε.

Large stone clad villa with a pediment frontge wth palms either side of the front door.

Η αποστολή μας

 

“Στο Ecotek προσπαθούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας μια λεπτομερή και επαγγελματική εξυπηρέτηση για να εξασφαλιστεί ότι όχι μόνο παίρνουν την υψηλότερη ποιότητα κατασκευής, αλλά με την προσεκτική κατάρτιση του προϋπολογισμού και την προσοχή στη λεπτομέρεια, για να υπερβαίνουμε τις προσδοκίες τους.

Εκτιμούμε, επίσης, τη δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων με τους πελάτες μας, για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους με τις εξαιρετικές επιδόσεις του κάθε μέλους της ομάδας κατασκευής.”