Για πολλούς ανθρώπους, το σπίτι των ονείρων τους είναι πιθανόν εκείνο το μεγάλο σπίτι στο γωνιακό οικόπεδο, με μια τεράστια αυλή και ένα λευκό φραχτη. Μάλλον έχει 3 ή περισσότερα υπνοδωμάτια, συν καναδυό επιπλέον για όλο το χώρο που νομίζουν ότι χρειάζονται. Έχει ψηλά ταβάνια και απλά σε γενικές γραμμές είναι τεράστιο. Αλλά δεν είναι κατάλληλο για άλλους. Οι οικογένειες που ζουν σε αυτά τα μικροσκοπικά σπίτια, έχουν βρει τη δική τους εκδοχή του παραδείσου σε αυτά τα μικροσκοπικά οικολογικά σπίτια, που είναι μικρά σε μέγεθος και με μικρές επιπτώσεις στη Γη.

1. Η «Οικολογική Οικογένεια”

Αυτή η οικογένεια είχε κουραστεί να πληρώνει υποθήκη για το σπίτι της και ήθελε να πάει σε κάτι μικρότερο, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα και να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις που θα είχε στη Γη. Έτσι, σχεδίασε αυτό το μικρό σπίτι εντελώς από ανακτημένα, ανακυκλωμένα υλικά!

2. Η Αυτάρκης Καμπίνα (Με Κόστος Κάτω Από $ 2.000)

Τα πάντα από τα θεμέλια, έως τους τοίχους στο εσωτερικό του, αυτό το μικροσκοπικό οικολογικό σπίτι χτίστηκε με τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών. Συλλέγει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς του από τον ήλιο με τους ηλιακούς συλλέκτες των 48-watt, καθώς και το σύστημα τροφοδοσίας αιολικής ενέργειας των 400-watt.

3. Η Προσέγγιση Χωρίς Εργολάβους

Και πάλι, εμπνευσμένη από την ιδέα του να μη χρειάζεται να πληρώσει μια υποθήκη, καθώς και την αποφυγή της πληρωμής μιας μεγάλης αμοιβής σε εργολάβο, μια γυναίκα αποφάσισε να δημιουργήσει αυτό το όμορφο περιβαλλοντικά φιλικό σπίτι που βασίζεται στην καρότσα ενός τρέιλερ έτσι ώστε να μπορεί να ταξιδέψει οποτεδήποτε.

4. Το “Σπίτι Θόλος”

Αυτό το σπίτι στη Ταϊλάνδη έγινε χρησιμοποιώντας κυρίως τοπικά κατασκευασμένα τούβλα από σκυρόδεμα και είναι τρομερά αυτάρκες. Ο άνθρωπος που έκανε αυτό τό όμορφο σπίτι σε σχήμα σφαίρας χρειάστηκε μόνο 6 εβδομάδες, μαζί με τη βοήθεια δύο εργαζομένων. Απίστευτα αποτελέσματα!

5. Το Εξοχικό Σπίτι Στούντιο

Αυτά τα στούντιο έχουν σχεδιαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη βοήθεια φοιτητών, προκειμένου να φέρουν οικονομικά προσιτή στέγαση σε όσους κατοικούν σε μικρότερες κοινότητες. Το συνολικό κόστος των μελετών αυτών είναι κάτω από $ 20.000 και έχουν ένα ασφαλές δωμάτιο για ανεμοστρόβιλους στο ντους.

6. Η Καμπίνα από Απόλυτα Ανακτημένο Ξύλο

Αυτή η καμπίνα δημιουργήθηκε από έναν προβεβλημένο κατασκευαστή μικρών σπιτιών, και έγινε μόνο με $ 1,200. Ουάου – φανταστείτε να πάρετε σπίτι σε αυτή την τιμή! Το σπίτι χτίστηκε κομμάτι κομμάτι με ανακτημένα υλικά.

7. Το Μικρό Οικολογικό Σπίτι Εμπνευσμένο από το Μοντέρνο Barhouse

Αυτό το μικροσκοπικό σπίτι επάνω σε ρόδες μπορεί να φαίνεται μικρό εξωτερικά, αλλά στο εσωτερικό πραγματικά εκμεταλλεύεται στο έπακρο το χώρο. Επίσης, εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον τρόπο που χρησιμοποιεί την ενέργειά του εκτός δικτύου με εναλλακτικές πηγές θέρμανσης και λιπασματοποιήσιμη τουαλέτα.

8. Το Όμορφο Δεντρόσπιτο-Φρούριο Μικρό Οικολογικό Σπίτι

Τώρα μπορείτε να εκπληρώσετε την παιδική σας φαντασίωση και να ζήσετε σε ένα δέντρο! Αυτό το δεντρόσπιτο χρησιμοποιείται στην πίσω αυλή του σπιτιού κάποιου, ωστόσο, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί εκτός του ηλεκτρικού δικτύου για να έχει μικρότερη επίπτωση πάνω στη Γη.

9. Το Σπίτι με τη Βεράντα που Εκτείνεται

Αν θέλετε το οικολογικό σπίτι σας να συνδέεται πραγματικά με τα στοιχεία έξω στη φύση, τότε αυτό είναι το μικρό οικολογικό σπίτι για σας! Μπορεί να φαίνεται να είναι πολύ μικρό, αλλά στην πραγματικότητα έχει μια μεγάλη βεράντα που εκτείνεται από το σπίτι.

10. Τα Γειτονικά Σπίτια “Bestie Rows”

Ζήστε ακριβώς δίπλα σε όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα σε αυτή την αλυσίδα σπιτιών! Αυτά τα ανακυκλωμένα μικροσκοπικά σπίτια είναι κατασκευασμένα από ανακτηθέν μέταλλο στο εξωτερικό και κόντρα πλακέ στο εσωτερικό, το οποίο μπορεί να αντικατασταθεί με ανακυκλωμένο, ανακτημένο ξύλο για ακόμη λιγότερες επιπτώσεις στη Γη.

11. Απομονωμένη Καλύβα στο Δάσος

Αυτή η όμορφη καμπίνα συλέγει σχεδόν όλη την ενέργειά της εξ ολοκλήρου από τον ήλιο με τους ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή. Επίσης, έχει ένα εκπληκτικά μεγάλο κατάστρωμα.

12. Το Σπίτι “Moby Dick”

Εάν μπορούσατε να πάρετε στα χέρια σας αυτό το σπίτι, θα ήταν φοβερό να ζήσετε σε αυτό το σπιτικό με το εμπνευσμένο από φάλαινα τελείωμα σε στυλ ξύλου θάλασσας στο εξωτερικό και ένα φωτεινό μπλε και παράλληλα εμπνευσμένο σχεδιασμό.

Ας οικοδομήσουμε το σπίτι των ονείρων σας!

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.