Συνήθως το σαλόνι είναι ένα μέρος που δεν δίνεται προσοχή στους αποθηκευτικούς χώρους. Εάν όμως δώσετε αποθηκευτικό χώρο στο σαλόνι, μπορείτε να το κάνετε πιο τακτοποιημένο και χωρίς καθόλου ακαταστασία. Με το καθετί να έχει τη δική του θέση, το σαλόνι σας θα δείχνει πιο ευρύχωρο. Ορίστε, λοιπόν, μερικές τέλειες ιδέες για αποθήκευση στο σαλόνι σας:

1. Ράφια Γύρω από τον Καναπέ

living room storage
Image via: koleksiyoninternational
Ένα τέλειος τρόπος για να προσθέσετε αποθηκευτικό χώρο σε ένα σαλόνι είναι μια κατασκευή ραφιών γύρω από τον καναπέ. Μπορείτε είτε να αγοράσετε μια από ένα κατάστημα επίπλων ή να ζητήσετε από τον ξυλουργό σας να σας φτιάξει μια από την αρχή, σύμφωνα με το μέγεθος του καναπέ σας.

2. Αποθηκευτικό Τραπέζι Σαλονιού

living room storage
Image via: scandinaviandesigns
Το τραπέζι του σαλονιού σας μπορεί να είναι πολλά περισσότερα από απλά μια επιφάνεια στην οποία τοποθετείτε πράγματα. Εάν πάρετε ένα τραπέζι σαλονιού με εξαρτήματα για αποθήκευση, μπορείτε να χωρέσετε μερικά βιβλία, τηλεκοντρόλ, ακόμα και κουβερλί.

3. Τοίχος Βιβλιοθήκη

living room storage
Image via: houzz
Εάν έχετε έναν τοίχο διαθέσιμο στο σαλόνι σας, μπορείτε να χτίσετε μια βιβλιοθήκη, στην οποία δεν θα βάζετε μόνο βιβλία, αλλά πολλά άλλα μικροπράγματα που συνήθως φορτώνουν τα τραπέζια του σαλονιού.

4. Ψάθινα Καλάθια με Καπάκια Αντί για Πλαϊνά Τραπέζια

living room storage
Image via: sincerelymariedesigns
Εάν θέλετε να προσθέσετε αποθηκευτικό χώρο στο σαλόνι, διατηρώντας παράλληλα ελάχιστα πράγματα, τότε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα πλαϊνά τραπέζια με ψάθινα καλάθια σαν αυτά. Το σχήμα τους τους επιτρέπει να στοιβαχτούν το ένα πάνω στο άλλο, ενώ μπορείτε να φυλάξετε μέσα τους περιοδικά και κουβερλί. Το πάνω μέρος του πάνω καλαθιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και ως τραπέζι.

5. Αξιοποιήστε στο Μέγιστο τις Βιβλιοθήκες IKEA

living room storage
Image via: honeybearlane
Μπορείτε να συνδυάσετε δυο βιβλιοθήκες ΙΚΕΑ για να φτιάξετε μια μακριά μονάδα αποθήκευσης σαν αυτή. Απλά προσθέστε μια επιφάνεια τραπεζιού πάνω στην αποθηκευτική μονάδα και τοποθετήστε την κάτω από την τηλεόραση.

6. Προσθέστε μια Σκευοθήκη

living room storage
Image via: houzz
Σε πολλά σπίτια, το σαλόνι αποτελεί επίσης τον χώρο παιχνιδιού για τα παιδιά, πράγμα που σημαίνει, πως στο τέλος της ημέρας, θα υπάρχουν παντού παιχνίδια. Εάν όμως προσθέσετε μια σκευοθήκη στον τοίχο με καλάθια για παιχνίδια, το σαλόνι σας θα δείχνει πολύ πιο τακτοποιημένο.

7. Αντικαταστήστε τους Καναπέδες σας με Παγκάκια Αποθήκευσης

living room storage
Image via: cybball
Εάν προτίθεστε να αφήσετε τους καναπέδες για χάρη της αποθήκευσης, τότε μπορείτε να αγοράσετε παγκάκια με αποθηκευτικό χώρο. Για να τα κάνετε πιο ζεστά, φροντίστε τα μαξιλάρια να είναι άνετα.

8. Χώρος Εργασίας που Μπορεί να Κρύβεται

living room storage
Image via: gordonjames
Εάν το σαλόνι σας έχει μια εσοχή, τότε μπορείτε να προσθέσετε μια πόρτα και να τη μετατρέψετε σε χώρο εργασίας που μπορεί να κρύβεται όταν δεν χρησιμοποιείται. Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε μια εσοχή σε ντουλάπι για λευκά είδη, εάν το σπίτι σας δεν έχει κανένα.

9. Κάθισμα με Αποθηκευτικό Χώρο

living room storage
Image via: urbanoutfitters
Ένα κάθισμα με αποθηκευτικό χώρο δεν μπορείτε απλά να μετατραπεί σε τραπεζάκι του καφέ όταν χρειαστεί, αλλά μπορεί επίσης να είναι μπαλαντέρ για τηλεκοντρόλ, περιοδικά, βιβλία και κουβερλί επίσης.

10. Διαχωριστικό με Αποθηκευτικό Χώρο

living room storage
Image via: houzz
Εάν το σαλόνι σας είναι μέρος ενός στούντιο διαμερίσματος ή ενός σπιτιού ανοιχτής τεχνοτροπίας, τότε πρέπει ήδη να γνωρίζετε πόσο σημαντικός είναι ο διαχωρισμός του χώρου. Αλλά, αντί να χρησιμοποιείτε έναν τοίχο ως διαχωριστικό χώρου, μπορείτε να προσθέσετε ράφια, τα οποία θα χωρίζουν τον χώρο και θα προσφέρουν άπλετη αποθήκευση ταυτόχρονα.

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.