Η διακόσμηση με γυάλινα βάζα έγινε τόσο δημοφιλής, που οι εταιρείες έχουν αρχίσει να παρασκευάζουν ρετρό γυάλινα βάζα. Εάν δεν έχετε φτιάξει ακόμα τίποτα με γυάλινα βάζα για το σπίτι σας, χάνετε κάτι που θα μπορούσε να είναι φοβερό. Συνεπώς, εδώ θα δείτε ορισμένες χειροποίητες δημιουργίες με γυάλινα βάζα που μπορείτε να δοκιμάσετε:

1. Φωτεινά Γυάλινα Βάζα

diy mason jar projects

Για να φτιάξετε αυτά τα φωτιστικά θα χρειαστείτε γυάλινα βάζα, πετράδια κατασκευών, φωτάκια LED και πιστόλι ζεστής κόλλας. Κολλήστε τα πετράδια στα βαζάκια σε σειρές ένα-ένα και μετά βάλτε μέσα στο κάθε βάζο ένα φωτάκι LED.

Image via: momspark

2. Μολυβοθήκη

diy mason jar projects

Μια τέτοια μολυβοθήκη θα ήταν το τέλειο δώρο για να κάνετε στο δάσκαλο του παιδιού σας ή για να το χρησιμοποιήσετε στο γραφείο σας. Για να το φτιάξετε θα πρέπει πρώτα να χύσετε μέσα στο γυάλινο βάζο κόλλα και να ανακινήσετε το βάζο στριφογυριστά για να καλύψετε πλήρως την εσωτερική του επιφάνεια. Αφαιρέστε την κόλλα που περισσεύει και μετά βάλτε μέσα χρυσόσκονη, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και μετά αφαιρέστε την χρυσόσκονη που περισσεύει. Βάψτε το και το καπάκι, και όταν το βάζο στεγνώσει, χρησιμοποιήστε το σαν μολυβοθήκη.

Image via: apumpkinandaprincess

3. Αποσμητικό Χώρου

diy mason jar projects

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε χημικά αρωματικά χώρου του εμπορίου, όταν μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας στο σπίτι. Θα πρέπει απλά να γεμίσετε ένα γυάλινο βάζο με μαγειρική σόδα μέχρι τη μέση, και μετά να ρίξετε λίγες σταγόνες από οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο. Έπειτα καλύψτε το άνοιγμα του βάζου με ένα κομμάτι υφάσματος και βιδώστε πάνω του το καπάκι.

Image via: doterra

4. Κορνίζα

diy mason jar projects

Για να το φτιάξετε αυτό, θα πρέπει πρώτα να επικολλήσετε ένα στένσιλ στο βάζο, στο σημείο που θα μπει στη συνέχεια η φωτογραφία. Βάψτε το βάζο και αφού στεγνώσει, αφαιρέστε το στένσιλ. Έπειτα εκτυπώστε τη φωτογραφία της επιλογής σας, στο μέγεθος του στένσιλ και κολλήστε την στην εσωτερική μεριά του βάζου. Προσθέστε τεχνητά λουλούδια και είστε έτοιμοι.

Image via: alittlecraftinyourday

5. Θήκη για Χαρτομάντηλα

diy mason jar projects

Για να το φτιάξετε αυτό βάψτε ένα ψηλό και φαρδύ γυάλινο βάζο. Μετά αποτυπώστε το μέγεθος του καπακιού σε ένα κομμάτι χαρτονιού και δέρματος. Φτιάξετε ένα στρογγυλό κομμάτι από το χαρτόνι και μια σχισμή σε σχήμα σταυρού στο στρογγυλό κομμάτι από δέρμα. Κολλήστε και τα δύο στο καπάκι του γυάλινου βάζου. Βάλτε το ρολό του Kleenex ή όποιου άλλου χαρτομάντηλου επιθυμείτε, σύμφωνα με το μέγεθος του γυάλινου βάζου.

Image via: mixedkreations

6. Αρωματικά Κεριά

diy mason jar projects

Εάν θέλετε να φτιάξετε κεριά, προσθέστε φυτίλια σε γυάλινα βάζα και χύστε αρωματικό κερί με αιθέρια έλαια.

Image via: walmart , consciouscrafties

7. Τεράριουμ με Γυάλινο Βάζο

diy mason jar projects

Εάν θέλετε να προσθέσετε πινελιές της φύσης στο εσωτερικό του σπιτιού σας, τότε μπορείτε να φτιάξετε ένα ή περισσότερα τεράριουμ χρησιμοποιώντας γυάλινα βάζα ως θήκες.

Image via: ohmycreative

8. Θήκη για Φόρμες Cupcake

diy mason jar projects

Μερικές φορές, αγοράζουμε πολλές φόρμες για cupcake και αφού τις ανοίξουμε, διασκορπίζονται από εδώ και από κει. Συνεπώς, για να αποθηκεύσετε όλα τα μεγέθη σε ένα μέρος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γυάλινο βάζο.

Image via: tablefortwoblog

9. Φτιάξτε Φωτιστικά-Κολόνες με Γυάλινα Βάζα

diy mason jar projects

Φτιάξτε τα δικά σας φωτιστικά με γυάλινα βάζα. Μπορείτε να φτιάξετε κάτι παρόμοιο για χρήση σε εξωτερικό χώρο, καθώς και να αντικαταστήσετε τις λάμπες μέσα στα βάζα με αντίστοιχες ηλιακές.

Image via: n3rdbomber

10. Τακτοποίηση του Μπάνιου

diy mason jar projects

Μπορείτε να βάλετε τάξη στο μπάνιο σας τοποθετώντας γυάλινα βάζα με βάση ένα κομμάτι ξύλο, χρησιμοποιώντας σφιγκτήρες σωλήνων.

Image via: thediyplaybook

 

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.