Τι Είναι η Ατμοσφαιρική Ρύπανση Εσωτερικού Χώρου;

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν πως η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι η αιθαλομίχλη και οι εκπομπές αερίων των αυτοκινήτων. Αυτό είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση εξωτερικού χώρου, αλλά είναι πιο βλαβερή όταν μετατρέπεται σε ατμοσφαιρική ρύπανση εσωτερικού χώρου. Η ατμοσφαιρική ρύπανση εσωτερικού χώρου συμβαίνει όταν κάποιοι ατμοσφαιρικοί ρύποι από σωματίδια και αέρια μολύνουν τον αέρα σε εσωτερικούς χώρους. Αυτοί οι ατμοσφαιρικοί ρύποι μπορούν να προκαλέσουν αναπνευστικές νόσους ή ακόμη και να προκαλέσουν καρκίνο. Η αφαίρεση των ατμοσφαιρικών ρύπων μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα στους εσωτερικούς σας χώρους.

 

Τι Προκαλεί την Ατμοσφαιρική Ρύπανση Εσωτερικού Χώρου

Η υγρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες, τα τοξικά προϊόντα και ο ανεπαρκής αερισμός είναι μόνο μερικές από τις κύριες αιτίες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης εσωτερικού χώρου στα σπίτια μας.

Ο Aμίαντος

Ο αμίαντος είναι η κύρια αιτία της ατμοσφαιρικής ρύπανσης εσωτερικού χώρου. Ο αμίαντος μπορεί να βρεθεί σε πολλά υλικά ευρέως χρησιμοποιούμενα στην αυτοκινητοβιομηχανία και στην κατασκευή σπιτιών. Κυρίως βρίσκεται στα χρώματα, τα πλακάκια οροφής και δαπέδου, τις επικαλύψεις, και τα υλικά κατασκευών.  Δεν θα βρείτε πλέον αμίαντο τόσο συχνά όσο στο παρελθόν, γιατί τα σύγχρονα προϊόντα δεν περιέχουν αμίαντο. Ωστόσο, εάν έχετε ένα παλιό σπίτι που έχει κατασκευαστεί πριν από πολύ καιρό, ο κίνδυνος να περιέχει αμίαντο είναι μεγαλύτερος από όσο σε ένα καινούριο σπίτι.

Εάν υπάρχει αμίαντος στο σπίτι σας, μπορεί να σας προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας όπως καρκίνο του πνεύμονα, μεσοθηλίωμα, αμιάντωση και πολλά άλλα είδη καρκίνου.

Η Φορμαλδεΰδη

Η φορμαλδεΰδη αποτελεί ακόμη μία κύρια αιτία της ατμοσφαιρικής ρύπανσης εσωτερικού χώρου. Βρίσκεται στα χρώματα, τα στεγανωτικά υλικά και επίσης στα ξύλινα δάπεδα. Also, as one of the most well-known indoor air pollutants, Είναι ένας από τους πιο γνωστούς ατμοσφαιρικούς ρύπους , μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Μπορεί να νιώσετε ερεθισμό στο λαιμό, τα μάτια και τη μύτη, όπως επίσης αλλεργικές αντιδράσεις. Υπήρξαν περιπτώσεις όπου προκλήθηκε και καρκίνος

Ο καπνός από τα τσιγάρα

Ο καπνός από τα τσιγάρα που προέρχεται από εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους μπορεί επίσης να αποτελεί αιτία ατμοσφαιρικής ρύπανσης εσωτερικού χώρου. Προκαλεί στους ανθρώπους σοβαρό ερεθισμό του αναπνευστικού συστήματος, πνευμονία, καρδιακές παθήσεις, βρογχίτιδα, εμφύσημα, όπως και καρκίνο του πνεύμονα.

 

Τρεις Τρόποι να Βελτιώσετε την Ποιότητα του Αέρα Εσωτερικού Χώρου

Το κάπνισμα

Το κάπνισμα τσιγάρων, καπνού κλπ είναι ένας από τους πιο γνωστούς τύπους ατμοσφαιρικής ρύπανσης εσωτερικού χώρου. Tο καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να διακόψετε το κάπνισμα και να κάνετε το σπίτι σας μια ζώνη μη καπνιστών. Όσο λιγότερος καπνός εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες μία από τις αναφερόμενες στη λίστα συνέπειες ή ασθένεια να συμβεί σε κάποιον που αγαπάτε.

Προιόντα καθαρισμού

Ελέγξετε οπωσδήποτε τα ενεργά συστατικά όλων των καθαριστικών σας για να βεβαιωθείτε πως είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Διαβάστε σχετικά με αυτά που θεωρείτε επικίνδυνα συστατικά. Μπορείτε επίσης να βρείτε μια λίστα με τα περιβαλλοντικά φιλικά καθαριστικά στο διαδίκτυο ώστε να ξέρετε ακριβώς τι θέλετε να αγοράσετε.

Ο Αμίαντος

Ελέγξτε το σπίτι σας για αμίαντο. Αυτό συνήθως γίνεται πριν μετακομίσετε στο καινούριο σας σπίτι. Εάν μετακομίσετε σε ένα σπίτι που είχε κτιστεί ακριβώς μετά την απαγόρευση του αμιάντου, σας συμβουλεύουμε να ελέγξετε και να βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει καθόλου αμίαντος που να έχει ξεμείνει στο σπίτι.

Το να κάνετε μικρές αλλαγές στο σπίτι σας μπορεί να κάνει πραγματικά τεράστια διαφορά. Ο τακτικός έλεγχος του σπιτιού σας μπορεί να σας βοηθήσει πραγματικά να αποτρέψετε περισσότερη ζημιά όχι μόνο στο σπίτι σας αλλά επίσης και σε ολόκληρη την οικογένειά σας.

 

Super insulated next generation Eco houses of the future, today !

[et_bloom_inline optin_id=”optin_18″]

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.