Μια οργανωμένη κουζίνα βοηθάει πάρα πολύ τη διαδικασία του μαγειρέματος. Εκμεταλλευόμενοι κάθε χώρο της κουζίνας σας, θα δημιουργήσετε έναν χώρο πρακτικό και ευρύχωρο. Σας παραθέτουμε λοιπόν ορισμένες ιδέες για να φτιάξετε μόνοι σας έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους στην κουζίνα σας:

1. Χρησιμοποιήστε Γυάλινα Βάζα για Αποθήκευση Κάτω από τα Ντουλάπια

Easy Kitchen Storage
Image via: hgtv

Μπορείτε να βρείτε παντού γυάλινα βάζα, και εάν δεν θέλετε να αγοράσετε, χρησιμοποιήστε τα βάζα-συσκευασίες από σάλτσες ή πίκλες, που διαφορετικά θα πετούσατε στα σκουπίδια.

2. Χρησιμοποιήστε Εξοπλισμό Γραφείου ως Αποθηκευτικό Χώρο στην Κουζίνα

Easy Kitchen Storage

Image via: homemadeginger

Ορισμένα καθημερινά αντικείμενα όπως το σαπούνι για τα πιάτα, τα σφουγγάρια και οι βούρτσες, πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα Ορισμένα αξεσουάρ γραφείου κάνουν τέλεια τη δουλειά αυτή.

3. Δεν Έχετε Χώρο στον Πάγκο σας; Χρησιμοποιήστε Γαντζάκια στα Πλάγια

Easy Kitchen Storage

Image via: thekitchn

Πολλές κουζίνες είναι μικρές και οι πάγκοι τους δεν έχουν πολύ χώρο, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στο μαγείρεμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όμως την πλάγια πλευρά ενός πάγκου, για να κρεμάσετε εκεί με γατζάκια διάφορα κουζινικά, καθιστώντας τα έτσι εύκολα προσβάσιμα χωρίς να απαιτείται επιπλέον χώρος.

4. Φτιάξτε μια Ξύλινη Βάση για Καρυκεύματα

Image via: etsy

Διατηρήστε τα καρυκεύματα, τα βότανα και τις σάλτσες έτοιμα και ευκολοπροσβάσιμα με αυτή τη μινιμαλιστική ξύλινη κατασκευή που θα επικαλύπτει τον φούρνο.

5. Κρεμάστε Όλα τα Κουζινικά Στο Πίσω Μέρος της Πόρτας των Ντουλαπιών με Γαντζάκια

Easy Kitchen Storage

Image via: hometalk , oflifeandlisa

Πολλές κουζίνες είναι αρκετά μικρές και δεν έχουν πολλούς χώρους στα ντουλάπια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πίσω μέρος της πόρτας του κάθε ντουλαπιού για να κρεμάσετε τα κουζινικά σας εργαλεία.

6. Χρησιμοποιήστε Ψάθινα Καλάθια Διαφόρων Μεγεθών

Easy Kitchen Storage

Μπορείτε να βρείτε ψάθινα καλάθια σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετική επιλογή για αποθήκευση διαφόρων αντικειμένων στην κουζίνα σας.

7. Χρησιμοποιήστε Θήκες Περιοδικών

Easy Kitchen Storage

Οι θήκες για περιοδικά είναι ιδανικές για να αποθηκεύετε μακρόστενα πράγματα όπως αλουμινόχαρτο, χαρτί μαγειρέματος, ζελατίνες και διάφορα άλλα.

8. Φορητός Αποθηκευτικός Χώρος με Καρότσι από ΙΚΕΑ

Easy Kitchen Storage

Image via: thekitchn

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καρότσι από την ΙΚΕΑ για να αποθηκεύσετε οτιδήποτε θέλετε στην κουζίνα. Μπορεί να μετακινηθεί εύκολα, ώστε να το μεταφέρετε στα σημεία που σας βολεύει κάθε φορά.

9. Αποθηκεύστε Περισσότερα Πράγματα με Πολυόροφους Δίσκους

Easy Kitchen Storage

Image via: thehappyhousie

Σε μια τέτοια κατασκευή μπορείτε να αποθηκεύσετε πολλά πράγματα, γλιτώνοντας έτσι αρκετά χρήματα, μιας και είναι αρκετά φθηνοί και πρακτικοί.

10. Φτιάξτε μια Μαγνητική Θήκη για Καρυκεύματα Πίσω από την Πόρτα του Ντουλαπιού Σας

Easy Kitchen Storage

Image via: acultivatednest

Εάν για εσάς το μαγείρεμα είναι σοβαρή υπόθεση και χρειάζεστε αρκετά καρυκεύματα για τις δημιουργίες σας, φτιάξτε μια μαγνητική θήκη για αυτά και τοποθετήστε την πίσω από την πόρτα του ντουλαπιού σας.

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.