Η παραμονή στο σπίτι μπορεί σε πολλούς να προκαλέσει στρες. Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι να διώξετε το στρες, καθώς η αυτό-φροντίδα είναι απαραίτητη σε τέτοιους καιρούς. Μόλις περάσει όλο αυτό, δεν θα θέλατε να κουβαλάτε τις συνέπειες του στρες. Έτσι, μείνετε θετικοί και δοκιμάστε τις παρακάτω ιδέες για να αποφορτιστείτε:

Πάρτε Βαθιές Αναπνοές

ideas to relax

πηγή 12 

Να συντονίζεστε σε ένα μοτίβο βαθιών αναπνοών ανά μερικές ώρες. Βοηθά στην απώθηση των περιττών σκέψεων του μυαλού. Οι βαθιές εισπνοές και εκπνοές, σε συνδυασμό με διαλογισμό, θα σας βοηθήσουν ακόμα περισσότερο. Ανάψτε ένα αρωματικό κερί εάν το προτιμάτε. Εισπνεύστε μετρώντας μέχρι το τέσσερα, κρατήστε την αναπνοή σας για 2 δευτερόλεπτα, και μετά εκπνεύστε μετρώντας μέχρι το 8

Πάρτε έναν Υπνάκο

ways to de-stress

πηγή

Μερικές φορές ένας υπνάκος λύνει κάθε ανησυχία σας. Όταν διατηρείτε υψηλά επίπεδα στρες, πάρτε έναν υπνάκο, ώστε να χαλαρώσει το σώμα και ο νους σας. Βάλτε να παίζουν χαλαρωτικοί ήχοι της φύσης ή μουσική ζεν, η οποία θα σας νανουρίσει. Οι “τονωτικοί ύπνοι” θα ενισχύσουν τη διάθεσή σας. Θα βελτιώσουν την εργασιακή σας απόδοση, εάν δουλεύετε από το σπίτι.

Κάντε μια Πάρτι με Χορό

dancing to relieve stress 

πηγή

Δεν μπορείτε να βγείτε έξω με φίλους; Κανένα πρόβλημα. Βάλτε μουσική και χορέψτε. Προσκαλέστε τα μέλη της οικογενείας σας, εάν θέλουν κι αυτά. Ο χορός θα απελευθερώσει ενδορφίνες, ορμόνες που ανεβάζουν τη διάθεσή σας. Μπορείτε επίσης να οργανώσετε και μια βραδιά καραόκε. Ή να μάθετε ζούμπα μέσω YouTube. Μην έχετε όμως τη μουσική στο διαπασών, γιατί έτσι ενδέχεται να ενοχλήσετε τους γείτονές σας. 

Κάντε ένα Διάλειμμα από τις Ειδήσεις και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

watching news

πηγή

Από τη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η πανδημία, βομβαρδιζόμαστε συνεχώς με ειδήσεις στην τηλεόραση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γι’ αυτό, κάντε ένα βήμα πίσω. Να αφιερώνετε μόνο 5 λεπτά δύο φορές την ημέρα για να παρακολουθείτε τις ειδήσεις. Έτσι θα ελαχιστοποιήσετε τις στρεσογόνες παρενέργειες της συνεχούς έκθεσης σε ειδήσεις. Θα παραμένετε ενημερωμένοι, διατηρώντας παράλληλα το στρες σε φυσιολογικά επίπεδα.

Γράψτε ένα Ημερολόγιο

writing a journal to de-stress

πηγή 12

Πολλοί ψυχολόγοι συμφωνούν για την αντιστρεσογόνο δύναμη της γραφής ενός ημερολογίου. Αφιερώστε λίγο χρόνο και γράψτε οτιδήποτε σας περνά από το μυαλό. Δεν χρειάζεται να βγάζει νόημα. Μόλις μεταφέρετε τις σκέψεις σας σε ένα κομμάτι χαρτί, βγαίνουν από το σύστημά σας Θα νιώσετε πιο ήρεμοι και ελαφρύτεροι αφού το δοκιμάσετε. Μπορείτε να αναλογιστείτε πολλά ζητήματα ενώ θα περνάτε μια κάθαρση.

Δοκιμάστε Κάτι Δημιουργικό

be creative

πηγή 12

Σας αρέσει να σχεδιάζετε ή να ζωγραφίζετε; Πάρτε μια βούρτσα ή ένα μολύβι και ξεκινήστε! Το να δημιουργείτε πράγματα δεν σας απομακρύνει απλά το στρες, αλλά σας δίνει και μια αίσθηση ότι καταφέρατε κάτι. Εάν είστε καλοί στο να παίζετε οποιοδήποτε όργανο, κάντε τις δικές σας συνθέσεις. Οι χειροτεχνίες αποτελούν εξαιρετικό τρόπο απασχόλησης, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν και τα παιδιά σας.

 

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.