Τα βότανα και τα καρυκεύματα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μαγειρικής μας και κατέχουν μόνιμα μια θέση στις κουζίνες μας. Επικρατεί χάος στο συρτάρι που τα αποθηκεύεται και κάθε φορά που το ανοίγετε σπαταλάτε αρκετή ώρα για να βρείτε αυτό που θέλετε; Εάν ναι, τότε ήρθε η ώρα να οργανωθείτε. Επομένως, σας παραθέτουμε ορισμένες καταπληκτικές ιδέες για αποθήκευση καρυκευμάτων στην κουζίνα σας:

1. Αφιερώστε ένα Συρτάρι Δίπλα στον Φούρνο σας

spice storage ideas
Image via: almostmakesperfect
Εάν έχετε ένα ρηχό συρτάρι δίπλα ακριβώς στον φούρνο σας, τότε μπορείτε να μεταφέρετε όλα σας τα καρυκεύματα και τα βότανα σε βαζάκια ίδιου μεγέθους, και να τα ταξινομήσετε εντός του συρταριού. Θα ήταν καλή ιδέα να βάλετε ταμπελίτσες σε όλα τα βαζάκια για ευκολία χρήσης.

2. Πειραματιστείτε με Πειραματικούς Σωλήνες και τις Βάσεις Τους

spice storage ideas
Image via: mrkate
Αγοράστε ένα σετ πειραματικών σωλήνων μαζί με τη βάση του και αποθηκεύστε τα καρυκεύματά σας εκεί.

3. Φτιάξτε μια Μαγνητική Βάση Καρυκευμάτων στην Άκρη του Ψυγείου Σας

spice storage ideas
Image via: localkitchenblog , abeautifulmess
Βάλτε ταμπελίτσες στις θήκες καρυκευμάτων και μεταφέρετε τα καρυκεύματά σας εκεί. Έπειτα κολλήστε τις στην επιφάνεια του ψυγείου. Αυτή η ιδέα θα σας γλιτώσει πολύ χώρο, ενώ είναι και αισθητικά πολύ καλή. Οι ταμπελίτσες είναι καθαρά για ευκολία, και μπορείτε να τις παραλείψετε ένα είστε αρκετά ικανός να τα ξεχωρίσετε με το μάτι.

4. Συγκεντρώστε Πολλά Καρυκεύματα Μαζί σε ένα Ράφι Κορνιζών

spice storage ideas
Image via: pinterest
Τα ράφια κορνιζών εγκαθίστανται στην επένδυση του τοίχου της κουζίνας μπορούν να κρατήσουν μια μεγάλη σειρά από βαζάκια με καρυκεύματα μαζεμένα σε ένα μέρος.

5. Φτιάξτε ένα Συρταρωτό Σύστημα μέσα στο Ντουλάπι

spice storage ideas
Image via: hgtv
Υπάρχουν ορισμένες βάσεις για καρυκεύματα που μπορούν να εγκατασταθούν στο υπο-χρησιμοποιούμενο κάθετο πλάγιο χώρο ανάμεσα στα ράφια των ντουλαπιών. Χάρη στον συρταρωτό μηχανισμό τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα και πρακτικά, αφού θα μπορείτε να πιάνετε ακόμα και αυτά που είναι στο πίσω μέρος.

6. Ανακυκλώστε ένα Παλιό Τελάρο Ποτών

spice storage ideas
Image via: ninered
Εάν βρείτε κάποιο παλιό τελάρο ποτών σε κάποιο παζάρι, κρατήστε το. Φέρτε το σπίτι και αφού το καθαρίσετε και το ρετουσάρετε λίγο, μετατρέψτε το σε θήκη για καρυκεύματα.

7.Αποθηκεύστε τα σε Διαφανείς Σακούλες με Ταμπελίτσες χρησιμοποιώντας Σύστημα ‘Κουρτινόξυλου’ ΙΚΕΑ

spice storage ideas
Image via: popsugar
Τα προϊόντα της ΙΚΕΑ είναι τις περισσότερες φορές σχεδιασμένα για πολλαπλές χρήσεις. Αγοράστε ένα τέτοιο σύστημα σαν στη φωτογραφία και αποθηκεύστε τα καρυκεύματά σας σε πλαστικές διαφανείς σακούλες με ταμπελίτσες.

8. Εγκαταστήστε μια Στενή Συρταρωτή Βάση Δίπλα στον Φούρνο

spice storage ideas
Image via: iwashyoudry
Τις περισσότερες φορές υπάρχει ένας ανεκμετάλλευτος χώρος στα πλάγια του φούρνου, τον οποίο μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε ως βάση για καρυκεύματά σας, εάν ο χώρος της κουζίνας σας είναι στενός.

9. Εγκαταστήστε Ράφια Σχήματος – Π

spice storage ideas
Image via: hometalk
Το πιο συχνό πρόβλημα που προκύπτει κατά την αποθήκευση καρυκευμάτων και βοτάνων στα ντουλάπια, είναι ότι δεν ξέρουμε τι βρίσκεται στο πίσω μέρος τους, και πολλές φορές αγοράζουμε τα ίδια δύο φορές, ή αφήνουμε άλλα να λήξουν. Για να το αποφύγετε αυτό, μπορείτε να φτιάξετε ρηχά ράφια σχήματος Π μέσα στο ντουλάπι, έτσι ώστε να έχετε την ίδια πρόσβαση σε όλα.

10. Αποθηκεύστε τα Βάζα με τα Καρυκεύματα σε ένα Καρουζέλ

spice storage ideas
Image via: pinterest
Ένα καρουζέλ αποτελεί ένα εξαιρετικό σύστημα οργάνωσης των βάζων με τα καρυκεύματα. Είναι πολύ ωραίο αισθητικά και ευχάριστο στη χρήση.

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.