Όλοι γνωρίζουμε ότι η απεξάρτηση από τη χρήση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνει κάποιος “οικολόγος”, ωστόσο ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει αυτό είναι με τη χρήση μιας εναλλακτικής πηγής θερμότητας για τα σπίτια μας. Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να θερμανθεί ένα σπίτι είναι με ένα τζάκι. Οι άνθρωποι καίνε ξύλο ως φυσικό τρόπο για να παράγουν θερμότητα για αιώνες – αλλά είναι αυτό αειφόρο; Μήπως σκοτώνει πάρα πολλά δέντρα και παράγει πάρα πολύ καπνό; Υπάρχουν άλλες βιώσιμες επιλογές;

Είναι μια Ξυλόσομπα Οικολογική;

Με λίγα λόγια, η απάντηση είναι: ναι … αλλά όχι στη σύγχρονη εποχή μας. Στα παλιά χρόνια των προγόνων μας, ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να ζεσταθείς και ήταν ένα από τα πολλά υλικά που χρησιμοποιούνταν για να διατηρήσουν ζεστό ένα σπίτι. Αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε – στη σύγχρονη εποχή μας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δύο προβλήματα: 1. Αύξηση του πληθυσμού και 2. Αυξημένη ρύπανση και τεχνητές χημικές ουσίες.

Πάρα Πολλοί Άνθρωποι και Όχι Αρκετά Δέντρα

Φανταστείτε εάν ο καθένας στη γη άρχιζε να χρησιμοποιεί μια ξυλόσομπα ως πηγή θερμότητας – θα γέμιζε ο τόπος καπνό πολύ γρήγορα (για να μην αναφέρω ότι θα ξεμέναμε από δέντρα εξίσου γρήγορα)! Παλαιότερα, αυτό ήταν εντάξει επειδή υπήρχαν περισσότερα δέντρα και λιγότεροι άνθρωποι. Τώρα αντιμετωπίζουμε προβλήματα όπως η αποψίλωση των δασών, και χρησιμοποιώντας ξύλο συμβάλλουμε σε αυτό το πρόβλημα.

Συνδεδεμένοι Με Δυνητικά Επιβλαβείς Χημικές Ουσίες

Επιπλέον, οι χημικές ουσίες και οι ακαθαρσίες στο ξύλο εκπέμπονται όταν ανάβουμε το ξύλο ως πηγή θερμότητας. Τα δέντρα είναι ζωντανοί και “αναπνέοντες” οργανισμοί – απορροφούν τα πάντα γύρω μας. Όταν καίμε ξύλα, εκπέμπουν επικίνδυνους ατμοσφαιρικούς ρύπους (ΗΑΡ), όπως βενζο πυρένιο και άλλους ρύπους, οι οποίοι συνδέονται με τον καρκίνο και μπορούν να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν το άσθμα.

Αν είστε εντελώς αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσετε έναν καυστήρα ξύλου, η καλύτερη και πιο αειφόρα επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια ξύλινη σόμπα pellet. Η διαφορά ανάμεσα σε ένα παραδοσιακό τζάκι και μια ξυλόσομπα pellet είναι ότι μια σόμπα ξύλου pellet χρησιμοποιεί συμπιεσμένα απόβλητα ξύλου, γι ‘αυτό δεν είναι άμεσα υπεύθυνη για την αποψίλωση των δασών. Το καλύτερο από όλα, μπορεί να μειώσει τις εκπομπές ρύπων κατά 80%. Φυσικά, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικό ρεύμα – εφ ‘όσον χρησιμοποιείτε την ηλιακή, αιολική, κλπ ενέργεια για μια αειφόρα, καθαρή πηγή θερμότητας. Μείνετε ζεστοί το χειμώνα, αλλά επιλέξτε έναν τρόπο που προστατεύει τον πλανήτη και σας παρέχει καθαρό αέρα.

Ας οικοδομήσουμε το σπίτι των ονείρων σας!

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.