Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό. Εάν παρακάμψετε το γεύμα αυτό, πιθανόν να είστε υποτονικοί όλη την υπόλοιπη μέρα. Παρακάτω θα δείτε ορισμένες δυναμωτικές και εύκολες στην εκτέλεση συνταγές για το τέλειο πρωινό:

1. Μάφινς Με Αυγό και Λαχανικά

Healthy Breakfast Recipes

Image via: spendwithpennies

Ψεκάστε με σπρέι μαγειρέματος ή βάλτε λίγο λάδι σε φόρμα για μάφινς. Κόψτε τα λαχανικά της αρέσκειάς σας και γεμίστε τις φόρμες. Έπειτα σπάστε τα αυγά και ρίξτε τα σε ένα μπολ, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και χτυπήστε τα καλά. Ρίξτε τα αυγά πάνω στα λαχανικά σε κάθε φόρμα μέχρι να γεμίσετε τα δύο-τρίτα της. Ψήστε τα στο φούρνο μέχρι να ψηθούν τα αυγά και να ροδίσουν ελαφρά.

2. Ψητές Αυγοπιπεριές

Healthy Breakfast Recipes

Image via: sarahfragoso

Κόψτε πιπεριές στη μέση. Φτιάξτε ένα μείγμα από μπέικον, μανιτάρια, κρεμμύδια και κολοκυθάκια. Γεμίστε με αυτό το μείγμα τις πιπεριές και σπάστε ένα αυγό στην καθεμία. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι και ψήστε στο φούρνο. Βάλτε από πάνω τοματίνια και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

3. Μπόλ Πρωινού Σμούθι

Healthy Breakfast Recipes

Αποτελεί μια τέλεια συνταγή για τα πρωινά αυτά κατά τα οποία βαριέστε και δεν θέλετε να μαγειρέψετε. Μπορείτε να παρακάμψετε το μαγείρεμα και να φτιάξετε κάτι θρεπτικό σαν ένα σμούθι, ώστε να γεμίσετε ενέργεια για τη μέρα που ακολουθεί. Φτιάξτε, λοιπόν, ένα σμούθι από γιαούρτι, γάλα και μούρα της αρεσκείας σας. Βάλτε το σμούθι σε ένα μπολ και ρίξτε από πάνω του φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς και βρώμη.

4. Χειροποίητα Δημητριακά Βρώμης

Healthy Breakfast Recipes

Τα περισσότερα δημητριακά, όσο και να υποστηρίζουν ότι είναι υγιεινά, δυστυχώς πάντα περιέχουν επιπρόσθετα σάκχαρα και συντηρητικά. Γιατί, λοιπόν, να μη φτιάξετε τα δικά σας δημητριακά, τα οποία φυσικά δεν θα περιέχουν καμία επιπρόσθετη βλαβερή ουσία; Πολύ νόστιμα δημητριακά είναι τα μούσλι. Για να τα φτιάξετε, θα χρειαστεί να ανακατέψετε βρώμη, ψιλοκομμένα αμύγδαλα, σπόρους κολοκύθας, ψίχα από ηλιόσπορους, μαύρες και ξανθές σταφίδες και αποξηραμένα μούρα και ψιλοκομμένους χουρμάδες. Έπειτα φυλάξτε τα σε αεροστεγές βάζο.

5. Vegan Αβοκάντο Τοστ στο 5-Λεπτο

Healthy Breakfast Recipes

Image via: apinchofhealthy

Ψήστε φέτες ψωμιού σίτου ή πολύσπορου. Έπειτα προσθέστε από πάνω φέτες αβοκάντο και πατήστε τες λίγο για να απλωθούν. Από πάνω βάλτε τοματίνια. Ρίξτε λίγο ροζ αλάτι Ιμαλαΐων και είστε έτοιμοι!

6. Υγιεινό Μπουρίτο για Πρωινό

Healthy Breakfast Recipes

Για να φτιάξετε αυτό το γρήγορο και υγιεινό πρωινό θα χρειαστεί να κόψετε αβοκάντο και ντομάτες, να μαγειρέψετε στον ατμό λίγες γαρίδες και να φτιάξετε ένα αυγό σκραμπλ. Βάλτε τα παραπάνω μέσα σε μια τορτίγια και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Τα νόστιμα μπουρίτο είναι έτοιμα.

7. Sous Vide Αυγομπουκιές

Healthy Breakfast Recipes

Image via: hamiltonbeach

H μαγειρική Sous Video φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής την περίοδο αυτή και εάν έχετε αυτό το μαγειρικό γκάτζετ, μπορείτε να φτιάξετε αυγά για πρωινό. Θα πρέπει να λαδώσετε γυάλινα βαζάκια με βούτυρο και να χύσετε μέσα τους το μείγμα της ομελέτας, και έπειτα να βάλετε τα βαζάκια στο κατσαρολάκι και να τα μαγειρέψετε αλά Sous Vide.

8. Μια Υγιεινή Συνταγή Μπανάνα-Σπλίτ

Healthy Breakfast Recipes

Image via: homemadeandyummy

Κόψτε μια μπανάνα στη μέση και προσθέστε γιαούρτι. Έπειτα βάλτε από πάνω μια στρώση σπιτικής μαρμελάδας με λίγα σάκχαρα, μέλι, ή σιρόπι σφενδάμου. Στη συνέχεια προσθέστε ψιλοκομμένους ξηρούς καρμούς και μούρα. Απολαύστε.

9. Πρωινό Λαχανικών στο Πυρέξ

Healthy Breakfast Recipes

Image via: littlespicejar

Σοτάρετε λαχανικά όπως μανιτάρια, κρεμμύδια, πιπεριές και σπανάκι με λίγο σκόρδο, αλάτι και μια πρέζα ελαιόλαδο. Ψεκάστε το πυρέξ με λίγο παραπάνω ελαιόλαδο και απλώστε τα λαχανικά. Ρίξτε χτυπημένα αυγά μέσα και ψήστε μέχρι να ροδίσουν καλά.

10. Μπουκίτσες Βρώμης με Μπανάνα και Νιφάδες Σοκολάτας

Healthy Breakfast Recipes

Αναμείξτε βρώμη, κανέλλα, μοσχοκάρυδο, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, αυγά, σιρόπι σφενδάμου, πατημένες μπανάνες, βανίλια, γάλα και λάδι καρύδας σε ένα μπολ. Χύστε το μείγμα σε λαδωμένες φόρμες για μάφιν και ρίξτε λίγες νιφάδες σοκολάτας από πάνω. Ψήστε μέχρι να ροδίσει.

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.