Εάν τα πιτσιρίκια σας βαριούνται μέσα, γιατί να μην ετοιμάσετε κάποιες νέες δραστηριότητες γι’ αυτά; Έτσι, θα παραμένουν απασχολημένα, ενώ δεν θα υπάρχει πλέον γκρίνια στο σπίτι, ζητώντας σας όλη μέρα να είναι στο κινητό ή στο τάμπλετ.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες για να κρατήσετε τα παιδιά σας απασχολημένα μέσα στο σπίτι:

Φτιάξτε Σπιτική Πλαστελίνη

ideas to keep kids occupied

@ iheartnaptime, mumzworld

Εάν σας τελείωσε η πλαστελίνη ή εάν θέλετε να προσφέρετε στα παιδιά σας μια ασχολία, προσπαθήστε να φτιάξετε πλαστελίνη στο σπίτι. Σε ένα δοχείο προσθέστε 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ¾ της κούπας αλάτι, και 4 κουταλιές του γλυκού κρέμας ταρτάρ (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού). Έπειτα φτιάξτε ένα μείγμα με 2 κούπες χλιαρό νερό και 2 κουταλιές της σούπας φυτικού λαδιού ή λαδιού καρύδας. Χύστε το υγρό μείγμα στο μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε σε μεσαία-χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο και να μπορεί να μαζεύεται σε μια μπάλα. Αφαιρέστε το ζυμάρι από τη φωτιά. Αφήστε το να κρυώσει και φτιάξτε μερίδες. Προσθέστε χρωστική τροφίμων σε κάθε κομμάτι και ζυμώστε τα. Αποθηκεύστε τα χρώματα πλαστελίνης σε σακουλάκια που κλείνουν. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για μέχρι και 3 μήνες. 

Παίξτε Κρυφτό

hide and seek

@ pexels

Τα μικρά παιδιά λατρεύουν το κρυφτό. Μπορείτε να διασκεδάζετε για ατελείωτες ώρες παίζοντας αυτό το παιχνίδι με τα παιδιά σας. Εάν έχετε 3 με 4 παιδιά, μπορείτε να κάνετε δύο ομάδες. Και μετά να βάλετε τη μια ομάδα να βρει την άλλη. 

Φτιάξτε ένα Σπίτι ή Αυτοκίνητο από Χαρτόνι

cardboard crafts for kids

@ pexels, worldatlas

Φτιάξτε ένα σπίτι από χαρτόνι με τη βοήθεια των παιδιών σας. Έπειτα, ζητήστε τους να το βάψουν και να το διακοσμήσουν. Εάν έχουν και παιχνίδια μινιατούρες, μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να διακοσμήσουν το σπίτι και από μέσα. Άλλος ένας τρόπος για να διασκεδάσετε τα παιδιά σας, είναι να τους φτιάξετε και αυτοκίνητα από χαρτόνι.

Φτιάξτε ένα Κουτί Αισθήσεων με Χρωματιστό Ρύζι

a rainbow rice sensory bin

@ busytoddler

Ένα κουτί αισθήσεων με χρωματιστό ρύζι αποτελεί την τέλεια απασχόληση για νήπια. Σε μια κούπα ρύζι προσθέστε μισή κουταλιά του γλυκού ξύδι και λίγη ζελατίνη χρωστικής τροφίμων. Ανακατέψτε καλά και απλώστε το βαμμένο ρύζι σε μια λαδόκολλα για να στεγνώσει. Φτιάξτε περισσότερα χρώματα με τον ίδιο τρόπο. Βάλτε το ρύζι σε ένα πλαστικό δοχείο. Επίσης, προσθέστε κούπες-μεζούρες, σέσουλες, βάζα, κουτάλια και άλλα εργαλεία, ώστε να παιδιά σας να παίξουν με το ρύζι. 

Παίξτε «Θα Βυθιστεί ή Θα Επιπλεύσει;»

Indoor activities for kids

@ prettyprudent

Συγκεντρώστε διάφορα αντικείμενα όπως παιχνίδια, σπόρους, χάντρες και άδεια κουτιά από χυμούς. Γεμίστε ένα μπολ με νερό και ζητήστε από τα παιδιά σας να τοποθετήσουν τα αντικείμενα στο μπολ, ώστε να δουν εάν θα βυθιστούν ή θα επιπλεύσουν. Τα παιδιά σας θα διασκεδάσουν πολύ με αυτή τη δραστηριότητα. 

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.