Ένα τερράριουμ αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να προσθέσετε ένα τοπίο-μινιατούρα μέσα στο σπίτι σας. Είναι εύκολα στη σύνθεση και δε χρειάζεστε πολύ χρόνο για να συγκεντρώσετε όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε. Συγκεντρώσαμε ορισμένες ιδέες για χειροποίητα τερράριου, οι οποίες θα ενισχύσουν τη δημιουργικότητά σας:

1. Φτιάξτε ένα Γήινο Τερράριουμ Μέσα με ένα Μεγάλο Βάζο

diy terrarium ideas
Image via: houseofhawthornes
Για να φτιάξετε αυτό το τερράριουμ θα πρέπει πρώτα να προσθέσετε μια στρώση από μικρά βοτσαλάκια γύρω γύρω στον πάτο του βάζου. Έπειτα γεμίστε το με χώμα και προσθέστε φυτά. Διακοσμήστε το περαιτέρω με τεχνητά βρύα και με μια πλαστική αρκούδα-παιχνίδι για να δώσετε μια γήινη αίσθηση.

2. Χρησιμοποιήστε Κορνίζες

diy terrarium ideas
Image via: eaudecollage
Ενώστε τρεις κορνίζες ίσου μεγέθους με οποιοδήποτε είδος σελοτέιπ. Έπειτα φτιάξτε ένα τρίγωνο με τις κορνίζες και προσθέστε ζεστή κόλλα για να διατηρήσετε το σχήμα των κορνιζών. Αφαιρέστε το σελοτέιπ και προσθέστε το τρίγωνο αυτό σε ένα πιάτο. Γεμίστε το με καθαρό χαλίκι και προσθέστε τεχνητά κακτάκια. Αυτή η λύση είναι ιδανική γι’ αυτούς που δεν ξέρουν να φροντίζουν τα φυτά.

3. Φτιάξτε ένα Τερράριουμ με Δεινοσαύρους για Παιδιά

diy terrarium ideas
Image via: craftsbycourtney
Αυτό το τερράριουμ είναι τόσο εύκολο στην κατασκευή, που μπορούν και τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν με αυτό. Θα πρέπει απλά να γεμίσετε ένα μικρό δοχείο-θερμοκήπιο με ψεύτικα βρύα και θαλάσσια χαλικάκια, μαζί με μερικά τεχνητά παχύφυτα. Στο τέλος προσθέστε δεινοσαύρους-παιχνιδάκια και είστε έτοιμοι!

4. Χρησιμοποιήστε Μαγνητικά Βάζα

diy terrarium ideas
Image via: soapdelinews
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με έναν πιο εναλλακτικό τρόπο τα μαγνητικά βαζάκια για καρυκεύματα, όπως ας πούμε ως μικρά τερράριουμ που μπορείτε είτε να τα έχετε πάνω στο ψηγείο, είτε να τα τοποθετήσετε σε έναν μαγνητικό πίνακα πάνω στον τοίχο.

5. Πειραματιστείτε με Έγχρωμη Άμμο

diy terrarium ideas
Image via: designimprovised
Αυτή είναι μια από τις ιδέες για τερράριουμ του 5λέπτου. Γεμίστε ποτήρια με στρώσεις από έγχρωμη άμμο και έπειτα προσθέστε τεχνητά παχύφυτα ή αερόφυτα μέσα στην επιστρωματωμένη άμμο.

6. Επαναπροσδιορίστε το Ποτήρι του Κρασιού

diy terrarium ideas
Image via: colonialgardenskc
Μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρό τερράριουμ μέσα σε ένα ποτήρι του κρασιού και να προσθέσετε χαριτωμενιά με διακοσμητικές μινιατούρες που χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση μίν κήπων.

7. Eπαναχρησιμοποιήστε ένα Βάζο Καρυκευμάτων

diy terrarium ideas
Image via: etsy
Μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρούλη επιτραπέζιο τερράριουμ μέσα σε ένα βάζο καρυκευμάτων. Στην πρώτη στρώση βάλτε φυσικά στοιχεία όπως άμμο, οργανικό λίπασμα, βότσαλα και χώμα, και μετά προσθέστε ένα φυτό.

8. Φτιάξτε ένα Τερράριουμ σε μια Κανάτα Καφέ

diy terrarium ideas
Image via: acharmingproject
Γεμίστε μια κανάτα καφέ με άμμο και με μια στρώση από βότσαλα. Έπειτα προσθέστε αερόφυτα μαζί με άλλα διακοσμητικά όπως κρύσταλλα, τεχνητά βρύα και μια ψάθινη μπάλα.

9. Φτιάξτε ένα Θερμοκήπιο από ένα Παλιό Ενυδρείο

diy terrarium ideas
Image via: hometalk
Καθαρίστε ένα παλιό ενυδρείο πολύ καλά και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς. Έπειτα απλώστε μια στρώση από περλίτη και τοποθετήστε μικρά φυτά πάνω του.

10. Χρησιμοποιήστε μια Λάμπα

diy terrarium ideas
Image via: thehipsterho
Αφαιρέστε το πάνω καπάκι και τα εσωτερικά κομμάτια μιας λάμπας και γεμίστε τη με άμμο και αερόφυτα. Για να τη στηρίξετε πάνω στο τραπέζι, φτιάξτε τελείες από κόλλα χρησιμοποιώντας πιστόλι ζεστής κόλλας.

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.