Ένα ακατάστατο σπίτι μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη διάθεσή σας. Όταν όλα είναι στη θέση τους και δεν υπάρχει ακαταστασία, θα νιώθετε πολύ καλύτερα για όσο μένετε κοινωνικά απομακρυσμένοι στο σπίτι. Με πολύ χρόνο στα χέρια σας, μπορείτε να οργανώσετε λεπτομερώς το σπίτι σας. Ορίστε μερικά κόλπα για αποσυμφόρηση.

Βάλτε ένα Χρονόμετρο για ένα Γρήγορο Συγύρισμα

decluttering home in a set time

πηγή

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ξεκινήσετε να συγυρίζετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα χρονόμετρο. Θα σας βοηθήσει να συμμαζέψετε την ακαταστασία που βλέπετε γύρω σας. Ας πούμε ότι θέλετε να βελτιώσετε την όψη της κουζίνας σας. Βάλτε χρονόμετρο για 10 λεπτά. Έπειτα, κοιτάξτε γύρω σας και καθαρίστε τους πάγκους στα γρήγορα. Βρείτε επιπλέον αντικείμενα που βρίσκονται πάνω στις επιφάνειες της κουζίνας. Η ακαταστασία στην κουζίνα προκύπτει συνήθως από πράγματα που δεν μπήκαν όταν έπρεπε πίσω στη θέση τους. Το ίδιο ισχύει και για κάθε άλλο δωμάτιο. Το πρώτο βήμα για το συγύρισμα είναι η οργάνωση όσων αντικειμένων είναι εύκολα προσβάσιμα. Και το κόλπο με το χρονόμετρο χρησιμεύει πολύ σε αυτό.

Εντοπίστε τις Εστίες Ακαταστασίας

Declutter drawers

πηγή

Αφού καθαρίσετε στα γρήγορα το κάθε δωμάτιο, ακολουθεί ο εντοπισμός των πιο ακατάστατων σημείων. Για παράδειγμα, το κομοδίνο στο υπνοδωμάτιό σας, καθώς και κάθε συρτάρι στο σπίτι σας, μπορούν πολύ γρήγορα να συσσωρεύσουν περιττά αντικείμενα. Γι’ αυτό, καθαρίστε όλες αυτές τις ακατάστατες περιοχές, μια προς μία. Κρατήστε ένα χαρτόκουτο για κάθε μέρος, έτσι ώστε να ξεφορτωθείτε τα περιττά πράγματα. Πετάξτε οτιδήποτε δεν χρειάζεστε. Μπορείτε να αφήσετε στην άκρη ένα κουτί με αντικείμενα που σκοπεύετε να δωρίσετε.

Χρησιμοποιήστε Καλάθια σε όλα τα Μέρη του Σπιτιού σας

Reduce clutter with baskets  

πηγή 123

Τα καλάθια βοηθούν πολύ στην ακαταστασία. Μπορείτε εύκολα να τα βρείτε σε διάφορα μεγέθη και σχήματα. Μπορείτε να τακτοποιήσετε σχεδόν όλα τα μέρη του σπιτιού σας με καλάθια. Στο σαλόνι σας, μπορείτε να βάλετε όλα τα τηλεκοντρόλ και τους φορτιστές σε ένα καλάθι στο τραπέζι του σαλονιού. Στην κουζίνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικά καλάθια για να αποθηκεύσετε διάφορα άλλα πράγματα. Μπορείτε να οργανώσετε όλα τα ντουλάπια της κουζίνας σας με καλάθια που φέρουν ετικέτες. Τοποθετήστε όλα τα παιχνίδια στο δωμάτιο του παιδιού σας σε ένα μεγάλο καλάθι με καπάκι. Στο μπάνιο, μπορείτε να τοποθετήσετε καθαρές πετσέτες σε ένα ψάθινο καλάθι.

Τακτοποιήστε την Ντουλάπα σας

closet organisation  

πηγή 12

Ανοίξτε τη ντουλάπα σας και δείτε τι έχετε μέσα. Θα εκπλαγείτε με το πόσα ρούχα θα βρείτε, τα οποία δεν φοράτε καν. Φτιάξτε μια στοίβα με όλα αυτά τα ρούχα. Εάν είναι σε καλή κατάσταση, τοποθετήστε τα στο κουτί με τα αντικείμενα που θα δωρίσετε. Τα υπόλοιπα βάλτε τα σε μια σακούλα με τα πράγματα που θα πετάξετε αργότερα. Τώρα, οργανώστε όλα σας τα ρούχα που θέλετε να κρατήσετε, ανά κατηγορίες. Μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά κόλπα διπλώματος και αποθήκευσης με τη διάσημη μέθοδο Konmari. Αφού τακτοποιήσετε τη ντουλάπα σας, κάντε το ίδιο στη ντουλάπα των παιδιών και στη ντουλάπα με τα λευκά είδη.

Οργανώστε τη Χαρτούρα

home decluttering hacks

πηγή

Η χαρτούρα μπορεί να συσσωρευτεί πολύ γρήγορα. Συνεπώς, τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να τακτοποιήσετε τα χαρτιά σας. Πρέπει να υπάρχουν πολλά χαρτιά που δεν χρησιμοποιείτε πλέον. Ενδέχεται να μην τα έχετε πετάξει ακόμα, καθώς δεν είχατε ποτέ το χρόνο να δείτε σε τι αφορούν. Έτσι, κοιτάξτε τα όλα και μαζέψτε όλα τα χαρτιά που δεν χρειάζεστε σε μια στοίβα προς ανακύκλωση. Εάν κάποια χαρτιά που δεν χρειάζεστε πλέον, περιλαμβάνουν πληροφορίες όπως η διεύθυνσή σας, καταστρέψτε τα προτού τα τοποθετήσετε στο κουτί ανακύκλωσης.

Πετάξτε Όσα Φαγητά/Αντικείμενα Έχουν Λήξει

home decluttering by throwing away expired makeup

πηγή

Τα πράγματα λήγουν συνέχεια. Ξεκινήστε με το ντουλάπι της κουζίνας σας. Προσπαθήστε να βρείτε όλα τα αντικείμενα, των οποίων η ημερομηνία λήξης έχει παρέλθει. Πετάξτε τα για να απελευθερώσετε χώρο. Αναζητήστε καλλυντικά που έχετε αφήσει καιρό αχρησιμοποίητα. Στη συνέχεια, τακτοποιήστε το φαρμακείο σας, και πετάξτε όλα τα φάρμακα που έχουν λήξει.

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.