Μιας και όλοι μένουμε σπίτι και περνάμε τις μέρες μας παγιδευμένοι σε μια μονότονη ρουτίνα, χρειαζόμαστε μια αλλαγή τώρα περισσότερο από ποτέ. Πολλοί από εσάς πιθανόν να έχετε βαρεθεί να βλέπετε Netflix ή να παρακολουθείτε την ατελείωτη ροή ειδήσεων. Ήρθε η ώρα λοιπόν να ξεκινήσετε να κάνετε κάτι για να ανεβάσετε τη διάθεσή σας. Ορίστε λοιπόν, ορισμένες δραστηριότητες για να κάνετε στο σπίτι, τις οποίες θα απολαύσετε τόσο εσείς, όσο και τα παιδιά σας.

Μιλήστε με την Οικογένεια και τους Φίλους σας ή Διδάξτε Διαδικτυακά με Βίντεο Κλήση

indoor activities

πηγή 1 , 2

Με την πολυάσχολη καθημερινότητά μας, είναι δύσκολο να κρατάμε επαφή με όλους. Έτσι, με τον ελεύθερο χρόνο που έχετε, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στους φίλους και την οικογένειά σας. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε βιβλία σε παιδιά μέσω βίντεο κλήσης. Μπορείτε ακόμα να κάνετε βίντεο κλήση με την οικογένειά σας, ενώ εκείνοι βρίσκονται σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Πλάκα δεν θα έχει;

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε ευκαιρίες για να διδάξετε μέσω διαδικτύου. Πολλοί γονείς ψάχνουν για δασκάλους μέσω διαδικτύου για τα παιδιά τους. Πέραν των σχολικών μαθημάτων, μπορείτε να διδάξετε και άλλα πράγματα, όπως το πως να παίξει κανείς ένα μουσικό όργανο, πως να πλέκει, να σχεδιάζει και να ζωγραφίζει.

Αναδιοργανώστε τα Έπιπλα

living room furniture arrangement

πηγή 

Για να αλλάξετε κάπως παραστάσεις, μπορείτε να αλλάξετε τη διάταξη των επίπλων σας, ώστε να έχετε κάτι θετικό να κάνετε. Σαν μπόνους, θα γυμναστείτε λίγο και θα καθαρίσετε όλη τη σκόνη που ενδέχεται να είχε μαζευτεί κάτω από τα χαλιά και τα έπιπλα. Αναθεωρήστε για το πως τα έπιπλά σας επηρεάζουν το δωμάτιο σας. Τοποθετήστε τα έπιπλα με τέτοιο τρόπο, ώστε να κάνετε το δωμάτιο να δείχνει πιο ευρύχωρο. Θα υπάρχουν σίγουρα παλιά περιοδικά ή παιχνίδια που με κάποιο τρόπο κατέληξαν κάτω από τον καναπέ. Αργότερα, μπορείτε αυτά να τα πετάξετε ή να τα δωρίσετε.

Αλλάζοντας τη διάταξη των επίπλων, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τις πατημασιές στο χαλί. Ακόμα κι εάν δεν έχετε χαλί, αλλάζοντας τη διάταξη, το βάρος από τα βήματα θα αλλάξει κατεύθυνση, κι έτσι θα επιμηκύνετε το χρόνο ζωής του πατώματός σας.

Παίξτε Παιχνίδια

indoor activities

πηγή

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε όσο είστε κλεισμένοι στο σπίτι. Ψάξτε στο σπίτι και μαζέψτε όλα τα επιτραπέζια και όλα τα παιχνίδια με κάρτες. Μπορείτε επίσης να βρείτε παιχνίδια διαδικτυακά και να διασκεδάσετε. Ορισμένα παιδιά είναι πολύ δημιουργικά, γι’ αυτό και τα δικά σας μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους παιχνίδια. Προσπαθήστε να ολοκληρώσετε αυτά τα παζλ που αποφεύγατε, μιας και είχαν ατελείωτα κομμάτια. Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε νέα παιχνίδια μέσω διαδικτύου. Μην ξεχάσετε να απολυμάνετε τα κουτιά μόλις φτάσουν, και θα είστε έτοιμοι. Ενδέχεται να σας έχουν μείνει και κάποια παιχνίδια από περασμένα πάρτι που είχατε οργανώσει.

Ακούστε Ενθαρρυντικές Διαδικτυακές Μεταδόσεις

indoor activities during self quarantine

πηγή

Αποτελεί συχνό φαινόμενο να νιώθει κανείς άγχος αφού παρακολουθήσει τις ειδήσεις σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Έτσι, είναι καλύτερα να παραμείνετε με υψηλό ηθικό και να μην σας απορροφά υπερβολικά το χάος. Να ακούτε διαδικτυακές μεταδόσεις που είναι ενθαρρυντικές και θετικές. Μπορείτε να μάθετε τόσα νέα πράγματα από αυτές τις μεταδόσεις. Εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία για να αναπρογραμματίσετε το μυαλό σας, ώστε να παραμείνετε θετικοί, ακόμα και στους πιο δύσκολους καιρούς. Μπορείτε να ακούτε μεταδόσεις όσο κάνετε δουλειές στο σπίτι όπως μαγείρεμα ή καθάρισμα. Έτσι, δεν θα βαριέστε, ενώ θα νιώθετε ότι ωριμάζετε πνευματικά.

Πραγματοποιήστε Διαδικτυακή Έρευνα

online research

πηγή

Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ερευνήσετε διαδικτυακά κάτι που θέλετε να κάνετε σύντομα. Ίσως, να θέλετε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση. Έτσι, γράψτε όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού επενδύσετε σε οτιδήποτε. Εάν θέλετε να μπείτε στον κόσμο των διαδικτυακών influencers, ακούστε συνεντεύξεις και ιστορίες πετυχημένων εντός αυτού του κλάδου. Η σωστή έρευνα βοηθά στην καλύτερη κατανόηση των όσων πρόκειται να κάνετε. Σας δίνει επίσης μια ευκαιρία να ζυγίσετε τα υπέρ και τα κατά.

Δοκιμάστε Νέες Συνταγές

indoor activities to do

πηγή 12

Μπορείτε να δοκιμάσετε πολλές διαφορετικές συνταγές που δεν αποτελούν μέρος της συνηθισμένης ρουτίνας σας. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε συνταγές που δεν παράγουν καθόλου απορρίμματα. Με τα λαχανικά και τα φρούτα να είναι σε περιορισμένη διαθεσιμότητα αυτές τις ημέρες, μπορείτε να δοκιμάσετε συνταγές που απαιτούν λιγότερα υλικά. Για παράδειγμα, δοκιμάστε το παγωτό δύο υλικών με κρέμα σαντιγί και συμπυκνωμένο γάλα. Ή φτιάξτε μια νόστιμη μακαρονάδα με μια κονσέρβα ντομάτες και τυρί. Συμπεριλάβετε και τα παιδιά σας στο μαγείρεμα, έτσι ώστε να έχουν κι αυτά κάτι να κάνουν.

 

 

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.