Δεν έχετε τον πιο πράσινο χέρι στον κόσμο; Αυτό είναι εντάξει, γιατί γνωρίζουμε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια εύκολη όαση φυτών ακριβώς εκεί που προτιμούν να είναι! Οι εγκαταστάσεις φυτών σε μπάνιο και ντους δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά αποτελούν μια νέα τάση. Πώς κι έτσι?

Ο καθένας ψάχνει τρόπους να φέρει λίγη γαλήνη στη ζωή και τα σπίτια τους και φέρνοντας τα φυτά στο μπάνιο σας επιτρέπει να κάνετε και τα δύο. Προσθέτουν μια αίσθηση σπα υψηλού επιπέδου στο μπάνιο σας, και ποιός δεν θέλει να αισθάνεται σαν να είναι πάντα σε διακοπές σε ένα πολυτελές θέρετρο;

Όχι μόνο ένα μπάνιο με παράθυρο παρέχει το τέλειο περιβάλλον καλλιέργειας για πολλά φυτά, τα φυτά στο μπάνιο μας βοηθούν επίσης. Εκτός από το προφανές όφελος των φυτών που προσθέτουν χρώμα, ζωή και υφή στα δωμάτιά μας, καθαρίζουν και τον αέρα! Τα φυτά φιλτράρουν τις τοξικές ουσίες από τον αέρα που αναπνέουμε και τις αντικαθιστούν με φρέσκο ​​οξυγόνο. Υπάρχει κάπου άλλου που θέλουμε να αισθανόμαστε πιο ασφαλείς από το να βρεθούμε σε μια μπανιέρα; Σωστά. Τελικό επιχείρημα για φυτά σε μπάνιο & ντους; Είναι εύκολο. Αγαπούν την υγρασία από το ντους και την μπανιέρα. Ας δώσουμε λοιπόν την τάση αυτή! Δείτε πώς μπορείτε να επιλέξετε, να επιλέξετε και να χρησιμοποιήσετε φυτά σε μπάνιο & ντους!

 

 

Φυτά σε Μπάνιο και Ντους – Επιλογές

Bath & Shower Plants | How to Join The Trend

Τα περισσότερα από αυτά τα φυτά θα ανεχθούν χαμηλό φως, αλλά κανένα δεν θα ανεχθεί το “καθόλου” φως. Έτσι εάν δεν έχετε καθόλου φυσικό φως να μπαίνει στο μπάνιο σας, ίσως χρειαστεί να τρέξετε στην Ikea για μια κατσαρόλα των “faux” επιλογών τους. Αλλά για τους περισσότερους από εμάς, ακόμη και μια μικρή ποσότητα φυσικού φωτός θα δώσει σπίτι σε ένα από αυτά τα φυτά! Η φωτογραφία πιο πάνω είναι τα φυτά αέρα (Tillandsia) και αγαπούν πολύ τη γωνιά τους στο ντους!

 

 

Φυτά Μπάνιου & Ντους που Αντέχουν Χαμηλό έως Μέτριο Φως

Tillandsia

Ασπλένιουμ

Ασπιδίστρα

Δράκενα

Φύκος

Πόθος – Φυλόδενδρο

Αράχνη

Αγλαόνεμα

Diffenbachia

Νεφρολέπις

 

 

Φυτά Μπάνιου & Ντους που Απαιτούν Πολύ Φώς

Ορχιδέα

Asparagus Fern

Κάκτος

Παχύφυτα

Γαρδένια

 

Ας δούμε μερικά απο αυτά πιο κάτω!

 

Bath & Shower Plants | How to Join The Trend

Αυτή είναι ένα Ασπλένιο στο τροπικό κλίμα του ντους. Αυτή η ποικιλία θα είναι ωραία σε μπάνια με χαμηλό φωτισμό. Αγαπά την υγρασία!

 

 

Bath & Shower Plants | How to Join The Trend

Τα παχύφυτα λειτουργούν καλά και ως φυτά μπάνιου, αλλά χρειάζονται περισσότερο φως από κάποιες από τις άλλες επιλογές μας. Αυτά κάθονται σε ένα περβάζι παραθύρου ενός υαλοπίνακα, και το λατρεύουν!

 

 

Bath & Shower Plants | How to Join The Trend

Το Φυλόδεντρο εδώ στη γωνία του ντους είναι ένα από τα ευκολότερα να αναπτυχθούν από όλα τα φυτά. Θα ανέχεται χαμηλό φωτισμό, χαμηλό νερό, ξηρό αέρα, υγρό αέρα … και φαίνεται καταπληκτικό όλη την ώρα. Μπορείτε να δείτε στο προσκήνιο υπάρχει ένα μικρό παχύφυτο, και πάλι ένα Ασπλένιο.

 

 

http://www.thegardenglove.com/wp-content/uploads/2017/10/Bath-Shower-Plants-How-to-Join-The-Trend-10.jpg

Μέχρι τώρα έχουμε δείξει πόσο εύκολο είναι να κάνετε μια τεράστια διαφορά στην αίσθηση του μπάνιου σας με λίγα μόνο φυτά. Αλλά αν έχετε πάντα ονειρευτεί ένα εσωτερικό βοτανικό κήπο, δεν υπάρχει ευκολότερο μέρος για να το καταφέρετε αυτό από ό, τι σε ένα χώρο ντους! Από τη φωτογραφία της Marcia Prentice, αυτή η σχεδιάστρια χρησιμοποίησε πολλά τροπικά φυτά στο χώρο της ντους της, εκμεταλλευόμενη τις φεγγίτες της. Αυτό μπορεί να είναι ένας χώρος φαντασίας για τους περισσότερους από εμάς, αλλά είναι τόσο εμπνευσμένο! (Και το κεραμικό!)

 

 

http://www.thegardenglove.com/wp-content/uploads/2017/10/Bath-Shower-plants-11.jpg

Πολλοί οπαδοί ορχιδέας λένε ότι ο καλύτερος τρόπος να αναπτυχθεί μια ορχιδέα είναι στο μπάνιο. Για πολύ καιρό θεωρείται ένα φυτό που μεγαλώνει, αν βρει ένα ευχάριστο, φωτεινό σημείο σε ένα μπάνιο, είναι σχεδόν αδύνατο να μαράνει! Φωτογραφία από το «Bercelli».

 

 

http://www.thegardenglove.com/wp-content/uploads/2017/10/Bath-shower-plants-12.jpg

Αυτή η φωτογραφία από τον αρχιτέκτονα John Donkin είναι ένα καλό παράδειγμα χρήσης πολλών διαφορετικών ειδών φυτών στο μπάνιο. Το όρθιο φυτό είναι μια μεγαλοπρέπεια φοίνικα, και η μια στη γωνία είναι μια φτέρη της Βοστώνης. Θυμηθείτε, οι φτέρες δεν χρειάζονται αυτό το πολύ φως για να ευδοκιμήσουν, αλλά οι φοινικιές ναι.

 

 

http://www.thegardenglove.com/wp-content/uploads/2017/10/Bath-shower-plants-13.jpg

Αυτό το φυλόδεντρο θα αναπτυχθεί σαν αμπέλι και θα εξαπλωθεί από το ένα άκρο του λουτρού σε άλλο, αν το αφήσετε! Μπορείτε να τοποθετήσετε μικρές καρφίτσες ώθησης ή άγκιστρα κυπέλλου στον τοίχο για να το στηρίξετε το καθώς εκτείνεται.

 

 

http://www.thegardenglove.com/wp-content/uploads/2017/10/Bath-shower-plants-14.jpg

Εντάξει, ναι, ξέρουμε. Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν μπάνιο τέτοιας πολυτέλειας. Αλλά τι, ας εμπνευστεί, έτσι; Αυτό το σύκο φύλλο είναι ένα μόνο φυτό στη γωνία … Μπορείτε να φανταστείτε πόσο βαρετός αυτός ο χώρος θα ήταν χωρίς αυτό;

 

 

http://www.thegardenglove.com/wp-content/uploads/2017/10/Bath-shower-plants-15.jpg

Αν θέλετε να πάτε ένα βήμα παραπέρα και να ενσωματώσετε πραγματικά τα φυτά στο μπάνιο, τότε δοκιμάστε να κάνετε ένα χαλί! Αυτή η εκπληκτική φωτογραφία βρέθηκε στο ‘Kickstarter’. Δυστυχώς, φαίνεται ότι δεν χρηματοδοτήθηκε ποτέ.

Αλλά ποτέ δεν φοβόμαστε, βρήκαμε ένα έργο DIY σχετικό στο ‘EHow‘! Εάν κάποιος το δοκιμάσει αυτό, ενημερώστε μας στα σχόλια, πώς πηγαίνει.

 

http://www.thegardenglove.com/wp-content/uploads/2017/10/Bath-shower-plants-16.jpg

Έτσι, φέρνετε στο μπάνιο σας μερικά φυτά και ακολουθήστε την τάση. Δημιουργήστε ένα χώρο σπα με αυτή τη μία αλλαγή, και έχετε ένα πιο γαλήνιο, ακόμη πιο υγιεινό μπάνιο!

 

 

Πηγή: thegardenglove.

Ας οικοδομήσουμε το σπίτι των ονείρων σας!

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.