Καλώς ήλθατε στην γκαλερί μας από υπέροχους ιαπωνικούς κήπους!

Οι ιαπωνικοί κήποι είναι πολύ διαφορετικοί από τους δυτικούς κήπους. Υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, παραδόσεις και φιλοσοφίες που συμβάλλουν στην ιαπωνική κηπουρική. Χρειάζεται ένα καλό θεμέλιο σε αυτές τις αρχές καθώς και η πρακτική που είναι θεμέλιο του ιαπωνικού κήπου.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ιαπωνικών κήπων από τους οποίους μπορείτε να διαλέξετε. Ενώ υπάρχουν διαφορετικά στυλ των ιαπωνικών κήπων, κάθε ύφος έχει μερικά πράγματα από κοινού. Όλοι οι ιαπωνικοί κήποι έχουν ένα μοναδικό στυλ που δίνει έμφαση σε διαφορετικά συστατικά από αυτά των τυπικών κήπων της Δύσης.

 

Σχεδιαστικά Χαρακτηριστικά των Ιαπωνικών Κήπων

Μια από τις πιο σημαντικές πτυχές που τονίζονται σε όλους τους ιαπωνικούς κήπους είναι η ισορροπία. Τα συστατικά του κήπου πρέπει να επιλεγούν προσεκτικά. Όλα σε έναν κήπο πρέπει να είναι ισορροπημένα, αλλά όχι απαραίτητα ίσα. Αυτή η ισορροπία δεν είναι τόσο θέμα συμμετρίας όσο είναι το θέμα του χώρου. Ο χώρος πρέπει να χρησιμοποιείται ως στοιχείο από μόνο του, όπως και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο στον κήπο. Τα στοιχεία θα πρέπει να περιλαμβάνονται σε περιττούς αριθμούς, όπως μία ή τρεις ή πέντε πέτρες, δέντρα ή άλλα στοιχεία. Δεν πρέπει να υπάρχει ένας άρτιος αριθμός στοιχείων. Η ισορροπία δεν πρέπει να προέρχεται από τη συμμετρία αυτών των αντικειμένων αλλά από το πώς τα στοιχεία λειτουργούν με τα άλλα στοιχεία στον κήπο.

(Πηγή: Japan Orbit)

Οι ιαπωνικοί κήποι διαφέρουν επίσης από τους δυτικούς κήπους στο πώς αντιμετωπίζονται αυτές τις εποχές. Πολλοί δυτικοί κήποι είναι γεμάτοι, εγκαταλελειμμένοι και ξεχασμένοι κατά τις περιόδους. Οι ιαπωνικοί κήποι θα πρέπει να σχεδιάζονται έτσι ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν όλες τις εποχές. Ένα σχέδιο που αλλάζει με τις εποχές προσφέρει διαφορετικά πράγματα κάθε εποχή στους θεατές του κήπου. Με την άνοιξη έρχονται τα φωτεινά χρώματα των ανθών. Το καλοκαίρι αντιπαραβάλλει το καταπράσινο τοπίο με τις σκιές και τα νερά. Το φθινόπωρο φέρνει μια βουτιά των χρωμάτων καθώς τα φύλλα αλλάζουν, ενώ ο χειμώνας φέρνει ένα περίβλημα χιονιού και την ήρεμη παρηγοριά μιας χειμωνιάτικης νύχτας.

Ο χώρος είναι ένα άλλο στοιχείο που χρησιμοποιείται διαφορετικά σε ιαπωνικό κήπο παρά σε ένα δυτικό κήπο. Οι δυτικοί κήποι συχνά είναι γεμάτοι και ανθίζουν με μεγάλες εκρήξεις χρώματος και πράσινου. Οι ιαπωνικοί κήποι χρησιμοποιούν χώρο και ισορροπία για να δημιουργήσουν μια πλήρη εμφάνιση. Το Λιγότερο, Μίνιμαλ, είναι σε αυτό το στυλ της κηπουρικής. Με λιγότερα εξαρτήματα, κάθε στοιχείο σημαίνει περισσότερα και το καθένα έχει περισσότερο βάρος και αντίκτυπο στη συνολική εμφάνιση. Ένα πράγμα που πολλοί Δυτικοί παρατηρούν όταν κοιτάζουν κήπους που είναι εμπνευσμένοι απο τους ιαπωνικούς κήπους είναι ότι οι κήποι συχνά φαίνονται άδειοι. Αλλά στο ιαπωνικό στυλ, ο χώρος είναι ένα στοιχείο που βοηθά στον καθορισμό των στοιχείων που περιβάλλει. Αυτό επαναφέρει την ιδέα της ισορροπίας. Ο χώρος καθορίζει τα στοιχεία μέσα και με τη σειρά του ορίζεται από τα πράγματα σε αυτό.

Σε έναν ιαπωνικό κήπο, οι γραμμές είναι σημαντικές. Δεν θέλεις τίποτα στον κήπο σου που έχει υπερβολικά αίσθηση του φτιαχτού. Οι τετράγωνες γραμμές και οι σκληρές γωνίες αισθάνονται πολύ φτιαγμένες. Οι γραμμές και οι γωνίες σας πρέπει να είναι στρογγυλεμένες, ακατέργαστες και οργανικές. Τα συστατικά του κήπου σας πρέπει να λειτουργούν μαζί όπως στη φύση. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα πράγματα πρέπει να έρχονται σε περίεργους αριθμούς, καθώς βοηθούν με αυτή τη φυσική ασυμμετρία. Οι πτυχές του κήπου σας πρέπει να είναι μια αναπαράσταση των φυσικών τοπίων. Μεγάλοι βράχοι γίνονται βουνά και λίμνες είναι ωκεανοί.

Οι ιαπωνικοί κήποι είναι επίσης κλεισμένοι. Έχοντας τον κήπο ανοιχτό στον υπόλοιπο κόσμο είναι σπάνιος στους ιαπωνικούς κήπους. Είναι πολύ συνηθισμένο για έναν ιαπωνικό σχεδιασμό κήπου να περιβάλλεται από τοίχους που περιέχουν και περικλείουν τον μικρόκοσμο. Δεν αφήνει τον έξω κόσμο να αναστατώσει την προσεκτικά σχεδιασμένη ισορροπία.

(Πηγή: Helpful Gardener)

 

Παραδεισένιοι Κήποι

Είναι ένας κήπος που είναι χτισμένος για να αντιπροσωπεύει τον παράδεισο. Αυτός ο τύπος κήπου έχει πλούσια φυτική ζωή ισορροπημένη με νερό και πέτρες. Οι καμαροσκέπαστες γέφυρες και τα πέτρινα φανάρια είναι στοιχεία σε αυτούς τους κήπους.

Αυτοί οι κήποι είχαν σχεδιαστεί αρχικά για βουδιστές μοναχούς για να διαλογίζοντε και να προβληματίζοντε μέσα στην ομορφιά του κήπου. Με τον δικό σας παραδεισένιο κήπο μπορείτε να έχετε ένα σημείο για να ξεφύγετε και να διαλογίζεστε σε ένα ήσυχο και ισορροπημένο χώρο.

(Πηγή: Jpn Gardens)

 

 

This balanced garden has a natural and asymmetric pond. Ponds are common in Japanese gardens. These ponds often have koi fish in them. These fish can bring even more wonderful color and life to your space.

Αυτός ο ισορροπημένος κήπος έχει μια φυσική και ασύμμετρη λίμνη. Οι λίμνες είναι κοινές στους ιαπωνικούς κήπους. Αυτές οι λίμνες συχνά έχουν ψάρια Koi σε αυτές. Αυτά τα ψάρια μπορούν να φέρουν ακόμα πιο υπέροχο χρώμα και ζωή στον χώρο σας.

 

 

If you have a water feature, an arched bridge is the perfect element to put over it. These bridges are emblematic of Japanese gardens. The arched bridge introduces some man made elements but keeps the lines smooth and organic.

Εάν έχετε ένα χαρακτηριστικό (ίσως μεγάλο) στοιχείο νερού, μια τοξωτή γέφυρα είναι το τέλειο στοιχείο για να το βάλετε πάνω από αυτό. Αυτές οι γέφυρες είναι εμβληματικές για τους ιαπωνικούς κήπους. Η τοξωτή γέφυρα εισάγει μερικά στοιχεία από φτιαχτά αλλά διατηρεί τις γραμμές ομαλές και οργανικές.

 

 

The use of space and water in this garden are in line with the Japanese design. There is plenty of openness to let the aspects present have an impact on the space.

Η χρήση του χώρου και του νερού σε αυτόν τον κήπο είναι σύμφωνη με το ιαπωνικό σχέδιο.

Υπάρχει αρκετό άνοιγμα για να αφήσουμε τα σημερινά θέματα να έχουν αντίκτυπο στο χώρο.

Πηγή: Zillow Digs™

 

 

Stone lanterns and bamboo features are commonly associated with Japanese gardens. Adding features like this is a way to instantly introduce Japanese influence into your space.

Τα πέτρινα φανάρια και τα χαρακτηριστικά μπαμπού συνδέονται συνήθως με τους ιαπωνικούς κήπους. Η προσθήκη χαρακτηριστικών όπως αυτή είναι ένας τρόπος να εισαγάγετε αμέσως ιαπωνική επιρροή στον χώρο σας.

 

 

Here is a stunning Japanese style garden. The space is organized but the lines are still organic and have a natural feel.

Εδώ είναι ένα εκπληκτικός κήπο ιαπωνικού στυλ. Ο χώρος είναι οργανωμένος, αλλά οι γραμμές είναι ακόμα οργανικές και έχουν φυσική αίσθηση.

 

 

A stone footpath is perfect in a Japanese garden. The stones help build upon that organic and natural feel. They pair well with rope fences and gravel beds.

Ένα πέτρινο μονοπάτι είναι ιδανικό σε ιαπωνικό κήπο. Οι πέτρες βοηθούν στην οικοδόμηση αυτής της οργανικής και φυσικής αίσθησης. Συνδέονται καλά με περιφράξεις σχοινιών και χαλίκια.

 

 

Rocks are very important to Japanese gardens. They are often even more important than trees. The placement and number of rocks can have a big impact on your garden. Be mindful of where the rocks in your garden are placed.

Οι βράχοι είναι πολύ σημαντικοί για τους ιαπωνικούς κήπους. Είναι συχνά ακόμη πιο σημαντικά στοιχεία από τα δέντρα. Η τοποθέτηση και ο αριθμός των βράχων μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στον κήπο σας. Να είστε προσεκτικοί για το πού βρίσκονται οι βράχοι στον κήπο σας.

 

 

Moss can be a good element to bring out the sense of age to your garden. The idea of sabi is not just about a worn look but the image of age and time. Moss can influence that essence of time very well.

Το βρύα μπορεί να είναι ένα καλό στοιχείο για να αναδείξετε μια αίσθηση ωριμότητας στον κήπο σας. Η ιδέα του sabi δεν είναι μόνο μια φθαρμένη εμφάνιση αλλά η εικόνα της ηλικίας και του χρόνου. Το βρύο μπορεί να επηρεάσει πολύ καλά αυτή την ουσία του χρόνου.

 

 

Many times Japanese gardens can be quite spiritual in nature. To reflect this, statues and other icons of Buddhism are right at home in these spaces.

Πολλές φορές οι ιαπωνικοί κήποι μπορεί να είναι αρκετά πνευματικής φύσης. Για να το φανταστούμε, τα αγάλματα και άλλες εικόνες του Βουδισμού είναι σωστά στο σπίτι σε αυτούς τους χώρους.

Πηγή: Zillow Digs™

 

 

Bamboo fountains are also a great addition to Japanese gardens. They provide a strong Japanese influence while also instilling movement and ambiance.

Τα σιντριβάνια μπαμπού είναι επίσης μια μεγάλη προσθήκη στους ιαπωνικούς κήπους. Παρέχουν ισχυρή ιαπωνική επιρροή ενώ παράλληλα ενσταλάζουν την κίνηση και την ατμόσφαιρα.

 

 

Small buildings are not out of place in a Japanese garden. These kinds of buildings are ideal for sitting back and enjoying nature while sipping on a cup of tea. A perfect getaway.

Τα μικρά κτίρια δεν είναι εκτός χώρου σε ιαπωνικό κήπο. Αυτά τα είδη κτηρίων είναι ιδανικά για να καθίσετε και να απολαύσετε τη φύση πίνοντας ένα φλιτζάνι τσάι. Μία τέλεια απόδραση.

Πηγή: Zillow Digs™

 

 

Koi are a staple of Japanese ponds. These fish can be quite colorful and bring an abundance of life to your space. A koi pond has its own little ecosystem, which increases the organic feel of your space.

Τα κοϊ είναι ένα βασικό μέρος των ιαπωνικών λιμνών. Αυτά τα ψάρια μπορούν να είναι αρκετά πολύχρωμα και να φέρουν μια αφθονία της ζωής στο χώρο σας. Μια λίμνη με koi έχει το δικό της μικρό οικοσύστημα, το οποίο αυξάνει την οργανική αίσθηση του χώρου σας.

 

 

There are many ways to create paths over your water features. You can even blend some together. Stone steps are an excellent option and pair well with other methods.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε μονοπάτια πάνω από στοιχεία νερού. Μπορείτε ακόμη να συνδυάσετε μερικά. Τα πέτρινα σκαλοπάτια είναι μια εξαιρετική επιλογή και συνδυάζονται καλά με άλλες μεθόδους.

 

 

Κήποι Zen

Ο κήπος ζεν έχει μερικές ονομασίες. Είναι μερικές φορές γνωστοί ως ξηροί βραχόκηποι ή κήποι τοπίου. Αντί να γεμίσουν με φυτά, ο κήπος zen χρησιμοποιεί ελάχιστα ή και καθόλου φυτική ζωή. Ο κήπος zen αποτελείται συνήθως από ξηρό βράχο, χαλίκι ή μερικές φορές άμμο.

Το χαλίκι είναι γύρω από τις πέτρες, κάνοντας ομόκεντρα σχέδια. Στους κήπους αυτούς, το χαλίκι ή η άμμος αντιπροσωπεύει νερό και οι μεγαλύτεροι βράχοι αντιπροσωπεύουν νησιά. Οι κήποι Zen προορίζονται να είναι ένα προσωπικό έργο που αντικατοπτρίζει τις εσωτερικές αντανακλάσεις κάποιου. Τα σχέδια είναι καλύτερα αν είναι πρωτότυπα και από τον ιδιοκτήτη. Η αντιγραφή του σχεδίου ενός άλλου κήπου ζεν είναι ενάντια στο πνεύμα του κήπου. Αν και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να εμπνευτείτε απο αυτούς.

(Πηγή: Jpn Gardens)

 

 

This small zen garden has a small feature in the center with a single tree and some moss covered stone. Zen gardens can have a bit of greenery, but the majority of the garden should be focused on the gravel or sand.

Αυτός ο μικρός κήπος ζεν έχει ένα μικρό χαρακτηριστικό στο κέντρο με ένα ενιαίο δέντρο και μερικά βρύα που καλύπτονται από πέτρα. Οι κήποι Zen μπορούν να έχουν λίγο πράσινο, αλλά η πλειοψηφία του κήπου θα πρέπει να επικεντρώνεται στο χαλίκι ή την άμμο.

Πηγή: Zillow Digs™

 

 

Here is a zen garden outlined by a large rock ring. It separates the garden from the rest of the space but keeps with the organic motif of the garden.

Εδώ είναι ένας κήπος zen που περιγράφεται από ένα μεγάλο βραχώδη δαχτυλίδι. Διαχωρίζει τον κήπο από τον υπόλοιπο χώρο αλλά διατηρεί το οργανικό μοτίβο του κήπου.

Πηγή: Brian Yap / Flickr

 

 

A single tree is a great addition to a zen garden. It provides contrast but has plenty of organic and natural appeal.

Ένα δέντρο είναι μια μεγάλη προσθήκη σε έναν κήπο zen. Παρέχει αντίθεση αλλά έχει πολλά οργανικά και φυσικά ερεθίσματα.

 

 

Here is a zen garden with an interesting two-toned stone theme. This design has a very yin and yang feel.

Εδώ είναι ένας κήπος zen με ένα ενδιαφέρον θέμα με δύο τόξα σχηματιζόμενα απο πέτρες και χαλίκια. Αυτό το σχέδιο έχει πολύ yin και yang αίσθηση.

 

 

Here is a classic, beautiful zen garden. The way the patterns radiate from the elements in the garden really show a water-like look in the gravel. This is the quintessential zen garden.

Εδώ είναι ένα κλασικός, όμορφος κήπος zen. Ο τρόπος με τον οποίο τα μοτίβα ακτινοβολούν από τα στοιχεία στον κήπο δείχνουν πραγματικά μια εμφάνιση σαν το νερό στο χαλίκι. Αυτός είναι ο βασικός κήπος zen.

Πηγή: Selbe Lynn / Flickr

 

 

Πηγή: homestratosphere

Ας οικοδομήσουμε το σπίτι των ονείρων σας!

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.