Το να φτιάξετε ένα τζάκι εξωτερικού χώρου μπορεί να φαίνεται τρομακτικό στην αρχή, αλλά μη στενοχωριέστε – στην πραγματικότητα είναι μια αρκετά απλή διαδικασία που δεν απαιτεί πολύ χρόνο. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το δικό σας χειροποίητο τζάκι εξωτερικού χώρου στον κήπο σας απλά, χωρίς να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από μερικά υλικά. Τα τζάκια εξωτερικού χώρου είναι σπουδαία για να διατηρούν τη ζέστη κατά τους χειμερινούς μήνες, και για κάθεστε γύρω τους το καλοκαίρι ψήνοντας ζαχαρωτά και φτιάχνοντας s’mores και συζητώντας. Εδώ είναι ένας απλός οδηγός για το πώς μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας DIY τζάκι εξωτερικού χώρου για τη δική σας πίσω αυλή. backyard.

Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εκόνα, που παρέχεται από το http://my-house-my-home.com/2013/02/25/diy-fire-pit/ , το τζάκι εξωτερικού χώρου είναι εξαιρετικά εύκολο να γίνει και μπορεί να ολοκληρωθεί σε μόλις οκτώ εύκολα βήματα! Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει να γνωρίζετε ποια υλικά θα χρειαστείτε. Αυτή είναι η λίστα των βασικών τεμαχίων.

Υλικά:

  • Μεζούρα
  • Φτυάρι
  • Άμμος και Χαλίκια
  • Κυβόλιθοι Τσιμέντου
  • Στεγανωτικό για τους Κυβόλιθους
  • Μεταλλικός Δακτύλιος (Προαιρετικά)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να καταλάβετε τι συμβαίνει στις εικόνες, ας σπάσουμε τα βήματα, έτσι ώστε να γίνει όσο το δυνατόν σαφέστερο και το τζάκι σας εξωτερικού χώρου να γίνει καταπληκτικό. Αυτό είναι το σχέδιο μόνο για το βασικό, κυκλικό τζάκι εξωτερικού χώρου και είναι βέβαιο ότι θα δείχνει καταπληκτικό στην αυλή σας.

  1. Βρείτε μια θέση που έχει πολύ αέρα και είναι μακριά από οποιαδήποτε επικίνδυνα υλικά που θα μπορούσαν δυνητικά να καούν (δηλαδή θάμνους, ξερά δέντρα, το σπίτι σας, κλπ). Διαλέξτε ένα κεντρικό σημείο, και από εκεί πάρτε τη μεζούρα σας και δημιουργήσετε έναν κύκλο που να είναι εντελώς ίσιος χρησιμοποιώντας ίσα μήκη από το κέντρο.
  2. Σκάψτε! Τώρα ήρθε η ώρα να ορμήσετε. Πιάστε το φτυάρι σας και σηκώστε οποιοδήποτε υπάρχον χόρτο. Εάν δεν έχετε καθόλου χορτάρι αλλά μόνο ένα κομμάτι χώματος, τότε είστε ήδη ένα βήμα μπροστά! Ίσως να βοηθήσει να βάψετε έναν κύκλο με σπρέι, ώστε να έχετε ένα πραγματικά ομοιόμορφο και ακριβές κυκλικό σχήμα για το λάκκο.
  3. Προσθέστε λίγη άμμο. Αυτή χρησιμεύει ως βάση για το τζάκι σας. Θέλετε να δημιουργήσετε ένα φράγμα μεταξύ της γης από κάτω και της άμμου από πάνω, έτσι ώστε να μην καεί το χώμα και να μπορείτε να συνεχίσετε να το χρησιμοποιήσετε για να φυτέψετε διάφορα, όπως γρασίδι, στο μέλλον.
  4. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το φτυάρι σας, προσθέστε τα βότσαλα ή το χαλίκι επάνω από την άμμο για ένα ακόμη στρώμα που θα προστατεύει τη γη από τις φλόγες. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είναι επίπεδο, έτσι πατήστε το κάτω με το φτυάρι πολύ καλά.
  5. Αφού αγοράσετε τους τσιμεντένιους κυβόλιθους ή τα τούβλα σας, τώρα είστε έτοιμοι να αρχίσετε να τους στρώνετε στο επίπεδο χαλίκι! Ανάλογα με το πόσο μεγάλο θέλετε το τζάκι σας, ο αριθμός των κυβόλιθων που χρειάζεστε θα ποικίλλει. Πάρτε αρκετούς για το έργο σας και να αρχίστε να τους στρώνετε.
  6. Θέστε τα θεμέλια. Θέλετε να ορίσετε τον κύκλο τέλεια σε αυτό το βήμα και να το κάνετε σωστά. Σε τελική ανάλυση, έτσι το τζάκι σας θα πάρει σχήμα, οπότε βεβαιωθείτε ότι η ακτίνα είναι ίση σε όλα τα σημεία από το κέντρο.
  7. Συνεχίστε να στοιβάζετε τα τσιμεντένια τούβλα το ένα πάνω στο άλλο, ένα προς ένα. Τώρα, μπορείτε να προσθέσετε τσιμέντο για να τα κρατήσει κολλημένα μεταξύ τους, αλλά τα τούβλα τσιμέντου είναι αρκετά ανθεκτικό από μόνα τους και δεν είναι πιθανό να μετακινηθούν πολύ.
  8. Αφήστε το να ηρεμήσει και να καθίσει, στη συνέχεια προσθέστε λίγο ξύλο και προσάναμμα, και τώρα έχετε το τέλειο τζάκι εξωτερικού χώρου στην αυλή σας! Απολαύστε το!

Super insulated next generation Eco houses of the future, today !

[et_bloom_inline optin_id=”optin_18″]

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.