Αν έχετε λίμνη ή κήπο με νερό, επιλέγοντας τα φυτά σας είναι το καλύτερο, και μερικές φορές το πιο εκφοβιστικό μέρος της διαδικασίας!

Η προσθήκη φυτών δίνει ζωή στη λίμνη σας, σας βοηθά να μπερδευτείτε στον υπόλοιπο κήπο και τροφοδοτεί ένα υγιές βιοσύστημα μέσα στη λίμνη σας.

Αλλά ας το παραδεχτούμε, οι περισσότεροι από εμάς θέλουν να είναι εύκολο.

Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι μια δέσμη από φριχτά φυτά που πεθαίνουν όταν τα βλέπουμε λάθος.

Εδώ είναι τα κορυφαία τέλεια φυτά λιμνών από εμπειρογνώμονες που είναι επίσης αγαπητά για την ευκολία της φροντίδας, της ομορφιάς και της συμβολής τους στο οικοσύστημα μιας λίμνης.

Δοκιμάστε μερικά από τα τέλεια φυτά λιμνών μας και ενημερώστε μας για τις εμπειρίες σας στα σχόλια!

 

https://www.thegardenglove.com/wp-content/uploads/2015/05/perfect-pond-plants-2.jpg

Υπάρχουν βασικά τρεις διαφορετικοί τύποι φυτών λίμνης για τους οποίους θέλετε να μάθετε πριν να επιλέξετε το αγαπημένο σας, και όλοι κάνουν διαφορετικά πράγματα. Τα φυτά Bog είναι φυτά νερού με ρίζες που φυτεύονται υποβρύχια, αλλά κοντά στις άκρες της λίμνης. Οι ρίζες τους διατηρούν τη θέση τους και είναι καλύτερα φυτεμένες σε μεγαλύτερα δοχεία και στη συνέχεια τοποθετούνται στο νερό στην άκρη της λίμνης. Η καλύτερη τοποθέτηση έχει τις ρίζες 2-3 ίντσες κάτω από την επιφάνεια του νερού. Στη φύση, αυτά θα ήταν τα φυτά των οποίων οι ρίζες θα αποτελούσαν τον έλεγχο της διάβρωσης της λίμνης.

 

Τα κυμαινόμενα φυτά κάνουν ακριβώς αυτό… επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού και επομένως δεν έχουν επίσημο σύστημα ρίζας για να τα κρατήσουν στη θέση τους. Πολλά από αυτά θεωρούνται χωροκατακτητικά είδη και είναι δύσκολο να ελεγχθούν.

Το μαρούλι νερού είναι ένα καλό παράδειγμα.

 

https://www.thegardenglove.com/wp-content/uploads/2015/05/Water-Lettuce.jpg
Μαρούλι νερού

 

Τα φυτά της λίμνης είναι τα είδη που είναι υποβρύχια και μπορούν να φυτευτούν στο βάθος της λίμνης σε οποιοδήποτε σημείο. Αναπτύσσουν μεγάλους μίσχους που σπάνε την επιφάνεια του νερού για να αθληθούν τα άνθη τους. Τα νούφαρα και ο λωτός είναι τα αγαπημένα.

 

https://www.thegardenglove.com/wp-content/uploads/2015/05/01-ponds.jpg

Φυτά λιμνών

 

Θέλετε λίγα είδη φυτών για την πιο φυσική λιμνούλα.

Εδώ είναι κορυφαίες επιλογές!

 

perfect pond plants

Φωτογραφία από ‘Mark the Pond Guy’

 

Βούρλο Κατσαβίδι

https://www.thegardenglove.com/wp-content/uploads/2015/05/191934.jpg

Πολυετές σκληραγωγημένο φυτό στη ζώνη 4, θα πάρει κάποια σκιά, και προσθέτει μια μεγάλη υφή και ενδιαφέρον για τον κήπο. Εύκολο να αναπτυχθεί .

Φωτογραφία από “Pond Koi”.

 

 

Πάπυρος

https://www.thegardenglove.com/wp-content/uploads/2015/05/papyrus_streambed.jpg

Ο Πάπυρος έχει τόσο νάνους όσο και ποικιλίες πλήρους μεγέθους και είναι ένα ελώδες φυτό το οποίο πρέπει να τοποθετηθεί σε γλάστρες για έλεγχο. Αν φυτεύονται απευθείας στο έδαφος, μπορεί να γίνει επιθετικό. Πανέμορφη υφή και χρώμα.

 

 

Γλυκιά Σημαία – Διακοσμητικό Γρασίδι

https://www.thegardenglove.com/wp-content/uploads/2015/05/Dwarf-Sweet-Flag.jpg

Η γλυκιά σημαία είναι ένα διακοσμητικό γρασίδι ιδανικό για τη λίμνη. Μεγαλώνει στα τρία πόδια, προτιμά να φυτεύεται ακριβώς κάτω από το νερό στην άκρη της λίμνης. Αγαπάει τον ήλιο και είναι ανθεκτικό στη ζώνη 3.

 

 

Νούφαρο

https://www.thegardenglove.com/wp-content/uploads/2015/05/file000391947576.jpg

Υπάρχουν περισσότερες ποικιλίες κρίνων/νούφαρων που μπορούν να καλυφθούν σε ένα ποστ, αλλά γενικά είναι ανθεκτικές στη ζώνη 4 και προτιμούν τον πλήρη ήλιο, αλλά υπάρχουν ποικιλίες που χρειάζοντε περισσότερη σκιά. Τα νούφαρα είναι πιο εύκολα από τις τροπικές ποικιλίες που αναπτύσσονται.

 

 

Λωτός

https://www.thegardenglove.com/wp-content/uploads/2015/05/SIP931218.jpg.rendition.largest.jpg

Ο Λωτός είναι το πιο εξωτικό από τις επιλογές μας, αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο να αναπτυχθεί όσο υποδηλώνει η ομορφιά τους! Χρειάζονται τουλάχιστον 6 ώρες ήλιο την ημέρα, και προτιμούν τις ρίζες τους να μην είναι περισσότερο από 10 ίντσες κάτω από το νερό. Λιπαίνετε 3-4 εβδομάδες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Ο Λωτός είναι ανθεκτικό στη ζώνη 5 και μπορεί να είναι αρκετά αρωματικό.

Πηγή: thegardenglove

Ας οικοδομήσουμε το σπίτι των ονείρων σας!

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.