Οι περισσότεροι από εμάς ίσως γνωρίζουμε από τη στιγμή που ξεκινήσαμε το σχολείο πως χρειαζόμαστε τα φυτά, προκειμένου να αναπνέουμε καλά. Δέντρα, φυτά και λουλούδια, όλα χρειάζονται διοξειδίο του άνθρακα, προκειμένου να αναπτυχθούν, να ευδοκιμήσουν και να ανθίσουν. Ως ανθρώπινα όντα, παράγουμε διοξείδιο του άνθρακα όταν εκπνέουμε. Αυτή είναι μια ισορροπία που έχουμε με τη φύση – εκπέμπουμε το διοξείδιο του άνθρακα που χρειάζονται, ενώ τα φυτά παράγουν το οξυγόνο που χρειαζόμαστε. Δυστυχώς, πολλοί από εμάς τους ανθρώπους δεν έχουμε υπάρξει πολύ ευγενικοί με τους φίλους μας τα φυτά και έχουμε παράγει όχι μόνο διοξείδιο του άνθρακα, αλλά και πολλές άλλες αερομεταφερόμενες χημικές ουσίες που είναι επικίνδυνες για εμάς. Ευτυχώς, η μητέρα φύση είναι καλά εξοπλισμένη για να φιλτράρει τον αέρα μας και να απομακρύνει τη ρύπανση του αέρα των εσωτερικών χώρων. Ορίστε 10 Πράγματα Που Δεν Ξέρατε Για Τα Φυτά Εσωτερικού Χώρου Που Αφαιρούν Την Εσωτερική Ατμοσφαιρική Ρύπανση

  1. Ο αέρας στους εσωτερικούς χώρους είναι συχνά 2-5 φορές χειρότερος από τον εξωτερικό αέρα. Μην νομίζετε ότι κλείνοντας τα παράθυρα κάνετε καλό στον εαυτό σας διώχνοντάς τον εξωτερικό αέρα – είναι πραγματικά καλύτερα να αναπνέετε αυτόν από τον αέρα στο εσωτερικό.
  1. Η NASA έχει ερευνήσει ποιά φυτά εσωτερικού χώρου καθαρίζουν τον αέρα καλύτερα από τη δεκαετία του 1980 και τα χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια των διαστημικών αποστολών της, προκειμένου να διατηρούν τον αέρα καθαρό για τους αστροναύτες.

 

3. Αρκετές μελέτες έχουν προχωρήσει στη διαπίστωση των φυτών που απομακρύνουν καλύτερα τις πτητικές οργανικές ενώσεις (ή VOCs).

4. Σχεδόν κάθε φυτό εσωτερικού χώρου είναι σε θέση να φιλτράρει την ακετόνη, την έντονη χημική μυρωδιά που βρίσκεται στο ασετόν.

5. Η Δράκαινα είναι το καλύτερο φυτό εσωτερικού χώρου στην απομάκρυνση ακετόνης – καθαρίζοντας και απορροφώντας σχεδόν το 94% του συνόλου της ακετόνης.

6. Η Βρομελιίδα έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα από τα καλύτερα – αν όχι το καλύτερο – φυτά στην απομάκρυσνη των αερομεταφερόμενων τοξίνων, καθαρίζοντας τον αέρα από έξι από τις οκτώ πιο κοινές πτητικές οργανικές ενώσεις, σε ποσοστό πάνω από 80% σε χρονικό διάστημα ωρών 12.

 

 

H:\Google Drive container\Ecotek images Facebbok\Blog articles\Unposted blog articles\awaiting translation\10_Things_You_Didnt_Know_About_Houseplants_That_Remove_Indoor_Air_Pollution.docx\a6372f8e6a64839025c9b382058f57d6.jpg

7.Η ακετόνη, το βενζόλιο, και η φορμαλδεΰδη, μερικές από τις πιο κοινές αερομεταφερόμενες τοξίνες, προκαλούν μια ποικιλία επιβλαβών επιδράσεων, όπως: σύγχυση, αλλεργίες, φαγούρα στα μάτια, πονοκεφάλους, βήχα, φαγούρα στο δέρμα, μειωμένη παραγωγικότητα, και ερεθισμό στα μάτια, το λαιμό και το στήθος.

8. Οι πτητικές οργανικές ενώσεις όχι μόνο έχουν συνδεθεί με ορισμένες βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις, αλλά έχουν επίσης βρεθεί δυνητικά να προκαλούν ακόμη και αλλαγές στην προσωπικότητα, ακόμη και καρκίνο.

9.Χρησιμοποιήστε γλάστρες από άργιλο ή άλλα φυσικά υλικά και όχι πλαστικά, καθώς το πλαστικό μπορεί επίσης να αποβάλει βλαβερές τοξίνες στον αέρα.

10. Οι άνθρωποι στις ανεπτυγμένες χώρες περνούν περίπου το 90% σε εσωτερικούς χώρους – αξιοποιήστε στο έπακρο αυτό το χρόνο και εξασφαλίστε ότι αναπνέετε καθαρό αέρα.

 

Ο καθαρός αέρας είναι κάτι που είναι δύσκολο να δείτε και να οπτικοποιήσετε. Σε αντίθεση με το νερό, το οποίο συχνά έχει μια κοκκινωπή καφέ απόχρωση, ο αέρας που βλέπουμε είναι συχνά αόρατος (εκτός κι αν μπορείτε να δείτε το νέφος καθώς προσγειώνεστε με ένα αεροπλάνο σε μια πόλη όπως το Λος Άντζελες , κλπ). Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου πως θα πρέπει να φιλτράρετε τον αέρα σας καθώς

Ας οικοδομήσουμε το σπίτι των ονείρων σας!

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.