Εάν χρειάζεστε μια δόση ενέργειας για να ξεκινήσετε την ημέρα σας, τα smoothies είναι μια καλή επιλογή. Μπορείτε να προσθέσετε σε αυτά υπερτροφές για να τα κάνετε ακόμα πιο υγιεινά. Εάν ξεκινήσετε τη μέρα σας με τροφές υψηλές θερμιδικής αξίας και περιεκτικότητας, θα είστε γεμάτοι ενέργεια και συγκέντρωση για όλο το υπόλοιπο της ημέρας. Παρακάτω σας προτείνουμε ορισμένες υπερτροφές για να προσθέσετε στα smoothies σας:

1. Σπόροι Τσία

Superfoods to Put in Your Smoothies

Τα οφέλη των σπόρων τσία προέρχονται από την ποικιλία βιταμινών που περιέχουν, συμπεριλαμβανομένων αντιοξειδωτικών, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, ωμέγα-3 και πρωτεϊνών. Μπορείτε να βάλετε αυτούς τους σπόρους σε κάθε συνταγή smoothie.

2. Αμύγδαλα

Superfoods to Put in Your Smoothies

Τα αμύγδαλα περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, μαγγάνιο, χαλκό και ριβοφλαβίνη. Εάν χρησιμοποιήσετε μουλιασμένα αμύγδαλα για να δώσετε γεύση στα smoothies σας, θα απολαύσετε στο μέγιστο τα οφέλη τους καθώς με το μούλιασμα απελευθερώνονται ορισμένα επιπλέον ένζυμα.

3. Τζίντζερ

Superfoods to Put in Your Smoothies

Το τζίντζερ ελέγχει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Πολεμά τις λοιμώξεις και είναι αντιφλεγμονώδες. Επίσης βοηθάει στην συγκέντρωση. Το τζίντζερ σταματά τη ναυτία και βοηθά στην καλή λειτουργία του στομαχιού και του πεπτικού συστήματος.

4. Μορίνγκα

Superfoods to Put in Your Smoothies

Image via: diet health

Η μορίγνκα είναι ένας διατροφικός θησαυρός με μεγάλο εύρος θρεπτικών συστατικών. Μπορεί να καταναλωθεί είτε σε ξηρή μορφή είτε φρέσκια. Τα φύλλα αυτού του θαυματουργού δέντρου είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, C και Ε. Περιέχουν επίσης πρωτεΐνη, σίδηρο και κάλιο. Η μορίνγκα καταπολεμά τις καρδιολογικές παθήσεις, τις φλεγμονές, τις δυσλειτουργίες του συκωτιού και μπορεί να σταματήσει τους πονοκεφάλους.

5. Μέλι

Επίσης γνωστό ως υγρός χρυσός, το μέλι είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά. Ανακουφίζει τον βήχα και το έλκος στομάχου. Έχει επίσης αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητισιακές ιδιότητες. Χρησιμοποιείστε μέλι ως εναλλακτική επιλογή έναντι της ζάχαρης που είναι έξτρα άχρηστες θερμίδες.

6. Κέιλ

Superfoods to Put in Your Smoothies

Image via: roobar , yayforfood

Το κέιλ είναι ψηλά στη λίστα με τις υπερτροφές. Έχει πάρα πολλά οφέλη. Παρόλο που είναι πικρό, μπορείτε να το αναμείξετε με γλυκά φρούτα όπως μάνγκο, κίβι ή μπανάνα.

7. Μάτσα

Superfoods to Put in Your Smoothies

Image via: keepinitkind

Το μάτσα στις μέρες μας είναι παντού. Είναι ένα δημοφιλές συστατικό που δίνει γεύση σε παγωτά, επιδόρπια και τσάι. Στην ουσία είναι μια σκόνη από ειδική καλλιέργεια φύλλων πράσινου τσαγιού.

8. Μούρα

Superfoods to Put in Your Smoothies

Image via: 1 , 2

Ένα μείγμα με τα αγαπημένα σου μούρα με γάλα με χαμηλά λιπαρά συνθέτουν ένα υγιεινό ρόφημα που μπορείτε να πιείτε για πρωινό ή ως εναλλακτική  αντί για ένα σνακ. Τα μούρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Επίσης προσφέρουν το 50% τις απαραίτητης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C σε μία μόνο κούπα.

9. Κουρκουμάς

Superfoods to Put in Your Smoothies

Image via: rachelcarr

Εάν θέλετε ένα μυστικό συστατικό για να κάνετε πιο υγιεινά τα smoothies σας τότε προσθέστε κουρκουμά. Χρησιμοποιείται σαν καρύκευμα στην Ινδική κουζίνα και έχει προσφέρει πολλά οφέλη σε όλο το σώμα. Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε φρέσκο ή σε ξηρά σκόνη.

10. Καρύδα

Superfoods to Put in Your Smoothies

Image via: afoodcentriclife

Εάν θέλετε ένα ποτό που θα κάνει το δέρμα σας να λάμπει, να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα τότε προσθέστε καρύδα. Η καρύδα μπορεί να προστεθεί σχεδόν σε όλα τα smoothies με φρούτα για να τα κάνει ακόμα πιο θρεπτικά και λαχταριστά.

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.