Το ψηλό ταβάνι πολλές φορές μπορεί να σας δυσκολέψει στην διακόσμηση. Οι μεγάλες κάθετες επιφάνειες των τοίχων θέλουν τις σωστές επιλογές για να γεμίσουν και να αναδεικνύουν την πραγματική ομορφιά του δωματίου. Για να γεμίσετε το κενό μεταξύ των υπερυψωμένων τοίχων και του ύψους σας, μπορείτε να διακοσμήσετε τους τοίχους και το ταβάνι σας, λαμβάνοντας υπόψη τις παρακάτω ιδέες που συγκεντρώσαμε για εσάς:

1. Κρεμάστε τους Πίνακες Ψηλότερα

Tips for Decorating with a High Ceiling

Image source: houzz , younghousenvy

Μπορείτε να γεμίσετε τον επιπλέον κάθετο χώρο που δημιουργείτε από τους ψηλούς τοίχους με δύο τρόπους. Μπορείτε είτε να τοποθετήσετε πολλές μικρές κορνίζες μαζί, σαν μια γκαλερί, είτε να κρεμάσετε ψηλά μια μεγάλη κορνίζα.

2. Χρησιμοποιήστε τον Κατάλληλο Φωτισμό

Tips for Decorating with a High Ceiling

Image source: offkeep

Ο φωτισμός αποτελεί σημαντικό στοιχείο του κάθε δωματίου. Μπορείτε να τοποθετήσετε μια μεγάλη εγκατάσταση φωτισμού ως κεντρικό σημείο και μετά να προσθέσετε μικρές φωτεινές προσθήκες.

3. Κρεμάστε τις Κουρτίνες στο Ύψος του Ταβανιού

Tips for Decorating with a High Ceiling

Image source: templeofeasegrandecor

Κάποια ψηλά δωμάτια ενδέχεται να έχουν παράθυρα που ξεκινούν από το ταβάνι και καταλήγουν στο πάτωμα, άλλα πάλι όχι. Και στις δύο περιπτώσεις, οι κουρτίνες που κρέμονται από το ταβάνι και απλώνονται μέχρι το πάτωμα προσφέρουν στυλ, ζεστασιά και ομορφιά στο δωμάτιο.

4. Φτιάξτε μια Εγκατάσταση με Ράφια

Tips for Decorating with a High Ceiling

Image source: reisendesign

Οι βιβλιοφάγοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τους ψηλούς τοίχους για να τοποθετούν τα βιβλία τους χρησιμοποιώντας ψηλές βιβλιοθήκες. Θα χρειαστείτε μια σκάλα  ή μια σκαλωσιά για να φτάνετε όλα τα βιβλία της βιβλιοθήκης, η όλη διαδικασία θα ‘ναι όμως απολαυστική. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια εγκατάσταση με ράφια ως επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι σας.

5. Βάψτε το Ταβάνι

Tips for Decorating with a High Ceiling

Image source: freshome

Το να βάψετε ένα ψηλό ταβάνι με ζεστά χρώματα θα μειώσει οπτικά το ύψος του. Η βαφή δεν θα ισορροπήσει μόνο το υπερβολικό ύψος, αλλά θα προσφέρει και μια ευχάριστη αίσθηση στον χώρο.

6. Προσθέστε Αντικείμενα στον Τοίχο

Tips for Decorating with a High Ceiling

Image source:

Με το να προσθέσετε αντικείμενα στον τοίχο, θα καταφέρετε να επικεντρώσετε την προσοχή των καλεσμένων εκεί, και όχι στο υπερβολικό ύψος. Υπάρχουν πολλές επιλογές όπως ένα χαρακτηριστικό βάψιμο, ξύλο, ταπετσαρίες, κορνίζες και πολλά άλλα.

7. Χρησιμοποιήστε την Αρμονία του Λευκού

Tips for Decorating with a High Ceiling

Image source: velallatinasilla

Δημιουργήστε μια γαλήνια διακόσμηση με λευκές επιλογές. Για να αποφύγετε όμως την μονοτονία, προσθέστε στοιχεία οποιουδήποτε χρώματος, κατά προτίμηση γήινου. Με αυτό τον τρόπο θα ισορροπηθεί το λευκό και δεν θα δείχνει το δωμάτιο πολύ μονότονο.

8. Δώστε Χαρακτήρα στο Ταβάνι με Πλακάκια με Σχέδια

Tips for Decorating with a High Ceiling

Image source: hgtv

Μπορείτε να προσθέσετε μια αρχιτεκτονική πινελιά στο ψηλοτάβανό σας δωμάτιο καλύπτοντας το ταβάνι με πλακάκια που φέρουν διάφορα καλόγουστα σχέδια.

9. Προσθέστε Κατασκευές όπως Ξύλινες Δοκούς

Tips for Decorating with a High Ceiling

Image source: pedircitaitv , thebodhitree

Εάν δώσετε ζεστασιά και στυλ στο ψηλό σας ταβάνι, δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ξύλινες δοκούς, πάντα έχοντας κατά νου τις διαστάσεις και την διαρρύθμιση του ταβανιού σας.

10. Δώστε Χαρακτήρα στον Τοίχο Σας με Κάποια Επένδυση

Tips for Decorating with a High Ceiling

Image source: remodelaholic

Μπορείτε επίσης να εμπλουτίσετε τον τοίχο σας με ανάγλυφα σχέδια σε μέρη όπως αυτό της σκάλας.

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.