Το καλοκαίρι είναι η εποχή που μας παρέχει σε αφθονία τα φρέσκα φρούτα της και έτσι μπορούμε να τα συμπεριλάβουμε σε πολλές νόστιμες συνταγές.  Είτε είστε της υγιεινής διατροφής, είτε σας αρέσουν τα γλυκά, συγκεντρώσαμε καλοκαιρινές συνταγές με φρούτα για όλους:

1. Νόστιμες Τάρτες Φρούτων

summer fruit recipes
Image via: greenhealthycooking
Αυτή είναι μια από τις γρήγορες και νόστιμες συνταγές φρούτων. Απλώστε φύλλο σφολιάτας σε ό,τι σχήμα θέλετε στην φόρμα ψησίματος. Τρυπήστε την με πιρούνι και απλώστε ωμά μαύρα φασόλια πάνω της, ώστε να αποφύγετε το φούσκωμα της σφολιάτας στη μέση. Έπειτα απλώστε χτυπημένα αυγά στα πλάγια. Μόλις η κρούστα ψηθεί, αφαιρέστε τα φασόλια και αφήστε τη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, απλώστε ένα μείγμα από κρέμα τυριού, ζάχαρης και χυμού lime στην κρούστα της τάρτας. Επικαλύψτε με φρέσκα φρούτα της επιλογής σας όπως μήλα, ροδάκινα και μείγμα μούρων.

2. Φρουτένια Πίτσα με Καρπούζι

summer fruit recipes
Image via: saltycanary
Πρόκειται για μια πολύ υγιεινή και διασκεδαστική συνταγή. Κόψτε μια μεγάλη στρογγυλή φέτα καρπούζι και απλώστε πάνω λίγη κρέμα τυριού στην ‘βάση’ της πίτσας από καρπούζι. Έπειτα προσθέστε διάφορα υλικά όπως ροδάκινα, μούρα, μάγνκο και σύκα.

3. Υγιεινές και νόστιμες Γρανίτες Φρούτων

summer fruit recipes
Image via: paleoleap , modernhoney
Υπάρχουν δύο τρόποι για να φτιάξετε υγιεινές γρανίτες. Μπορείτε είτε να βάλετε φέτες φρούτων σε νερό καρύδας, είτε να πατηκώσετε τα φρούτα και να φτιάξετε γρανίτες με στρώματα από πατηκωμένα φρούτα και γιαούρτι.

4. Καλοκαιρινά Σπρινγκ Ρολ Από Φρούτα

summer fruit recipes
Image via: biggerbolderbaking
Θέλετε να κάνετε έκπληξη στα παιδιά σας με τις νόστιμες συνταγές σας; Τότε δοκιμάστε αυτά τα σπρινγκ ρολ από φρέσκα φρούτα. Για να τα φτιάξετε θα πρέπει να τυλίξετε ζουλιέν κομμένα φρούτα σε τυλίγματα ρυζόχαρτου. Για να φτιάξετε τη σάλτσα θα πρέπει να αναμείξετε μέλι με χυμό και ξύσμα από lime, μαζί με λίγο νερό. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα ντιπ με κρέμα τυριού και ξύσμα lime.

5. Καλοκαιρινή Φρουτοσάλτα με Φρούτα Κίτρου

summer fruit recipes
Image via: bettycrocker
Πολλές φορές λιγουρευόμαστε μια σαλάτα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Μπορείτε να φτιάξετε μια γρήγορη σαλάτα με φρούτα κίτρων όπως kiwi, σταφύλια, πορτοκάλια και φράουλες, μαζί με λίγο γιαούρτι και ξύσμα lime.

6. Καλοκαιρινά Τάκος με Pancakes και Φρούτα

summer fruit recipes
Image via: thanksgiving , thecookandhim
Αρχικά φτιάξτε μίνι pancakes και δώστε τους ένα χρυσαφί χρώμα. Χρησιμοποιείστε μια φόρμα για μάφινς ανάποδα, για να τους δώσετε το σχήμα των τάκος. Γεμίστε τα με κομμένα φρέσκα φρούτα και με μια κουταλιά σαντιγί.

7. Υγιεινό Μπολ με Smoothie

summer fruit recipes
Image via: twopeasandtheirpod
Ένα υγιεινό μπολ με smooth είναι ένα υπέροχο πρωινό για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Μπορείτε να φτιάξετε ένα smoothie με όλα τα είδη μούρων και λίγο γάλα αμυγδάλου. Προσθέστε περισσότερα φρούτα, καρπούς, βρόμη και σπόρους.

8. Νόστιμες Πίτεςαπό Μιξ Φρούτων

summer fruit recipes
Image via: seriouseats
Εάν θέλετε να φτιάξετε μια πίτα αλλά δεν έχετε αποφασίσει με τι θα τι γεμίσετε, δοκιμάστε ένα μιξ καλοκαιρινών φρούτων, όπως μούρα.

9. Καλοκαιρινή Παρφέ Φρουτοσαλάτα

summer fruit recipes
Image via: iadorefood
Τα παρφέ είναι ιδανικά επιδόρπια για να σερβίρετε σε πάρτι. Πρόκειται για μια νοστιμότατη συνταγή με καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα και γιαούρτι.

10. Πολύχρωμα Κεμπάπ με Φρούτα

summer fruit recipes
Image via: weelicious
Απλά κόψτε τα αγαπημένα σας φρούτα σε κομμάτια και φτιάξτε πολύχρωμα κεμπάμπ με ξύλινες σουβλίτσες.

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.