Η μέρα που πρέπει να πλύνουμε τα ρούχα είναι για πολλούς από εμάς εφιάλτης. Όμως μερικές φορές δεν καταλαβαίνουμε ότι η διαδικασία του πλυσίματος και του στεγνώματος γίνεται δυσκολότερη όταν το πλυσταριό δεν είναι σχεδιασμένο έξυπνα. Η έλλειψη αποθηκευτικού χώρου μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα, γι’ αυτό εάν κρατάτε τα πράγματά σας τακτοποιημένα θα κάνετε την ημέρα πλυσίματος πολύ πιο εύκολη και βολική. Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές έξυπνες ιδέες για το πλυσταριό σας:

1. Προσθέστε Ράφια και Έναν Πάγκο Πάνω από Το Πλυντήριο και Τον Στεγνωτήρα

laundry room storage ideas
Image via: jennasuedesign
Τα ράφια πάνω από τα μηχανήματα μπορούν να εξασφαλίσουν την εύκολη πρόσβαση των υλικών καθαρίσματος που θα χρησιμοποιήσετε. Ο πάγκος μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως σημείο για δίπλωμα των ρούχων, είτε επιφάνεια για σιδέρωμα. Θα πρέπει απλά να απλώσετε ένα χοντρό κάλυμμα πάνω στον πάγκο για να το χρησιμοποιήσετε ως σιδερωτήριο.

2. Φτιάξτε μια Υπερυψωμένη Βάση

laundry room storage ideas
Image via: kulaccounting , thisoldhouse
Όταν ο χώρος είναι περιορισμένος, η καλύτερη στρατηγική είναι το να σκέφτεστε το πώς θα εκμεταλλευτείτε οριζόντια τον χώρο σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό φτιάχνοντας μια υπερηψωμένη βάση αποθήκευσης από ξύλο και τοποθετώντας τις συσκευές πάνω της.

3. Χρησιμοποιήστε τον Χώρο Πίσω από την Πόρτα

laundry room storage ideas
Image via: hgtv
Εάν ξεμείνετε από χώρο, σκεφτείτε να εκμεταλλευτείτε τον χώρο που βρίσκεται πίσω από την πόρτα του πλυσταριού.

4. Προσθέστε Στενές Πτυσσόμενες Βάσεις

laundry room storage ideas
Image via: ebaseballparks , dryaway
Οι στενές και ψηλές βάσεις μπορούν να σας γλιτώσουν πολύ χώρο. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για την αποθήκευση της σιδερώστρας σας. Μια βάση με ράβδους μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για στέγνωμα των ρούχων εντός του πλυσταριού.

5. Χωρέστε μια Μικρή Πτυσσόμενη Βάση Ανάμεσα στο Πλυντήριο και τον Στεγνωτήρα

laundry room storage ideas
Image via: houzz
Μερικές φορές, υπάρχει χώρος ανάμεσα στο πλυντήριο και στον στεγνωτήρα που παραμένει ανεκμετάλλευτος. Μπορείτε να εγκαταστήσετε μια στενή βάση και να αποθηκεύσετε εκεί τα πράγματα που χρησιμοποιείτε συχνά κατά το πλύσιμο.

6. Χρησιμοποιήστε μια Σκάλα ως Απλώστρα

laundry room storage ideas
Image via: prettyhealthyhouse , anawhite
Ο ευκολότερος τρόπος για να φτιάξετε τη δική σας χειροποίητη απλώστρα για το πλυσταριό σας είναι κρεμώντας μια σκάλα. Μπορείτε να την καρφώσετε απευθείας στον τοίχο. Για να την μετατρέψετε σε μια λειτουργική απλώστρα, προσθέστε γάντζους και κρεμάστρες.

7. Φτιάξτε Αποθηκευτικό Χώρο Από Πλαστικά Καλάθια

laundry room storage ideas
Image via: makeitloveit
Εδώ έχουμε μια οικονομική λύση για αποθηκευτικό χώρο σε ένα πλυσταριό. Θα πρέπει απλά να κατασκευάσετε έναν ξύλινο σκελετό και να τοποθετήσετε εντός του πλαστικά καλαθάκια με σχετικέ ταμπέλες.

8. Φτιάξτε ένα Αποθηκευτικό Χώρο Πολλαπλών Χρήσεων με μια Επιφάνεια για Γάντζους

laundry room storage ideas
Image via: housebeautiful , remodelaholic
Μια επιφάνεια για γάντζους μπορεί να προσφέρει αποθηκευτικό χώρο για μια πληθώρα αντικειμένων. Από μικρά αντικείμενα όπως βούρτσες μέχρι μεγαλύτερα όπως μια σιδερώστρα, και οτιδήποτε ενδιάμεσο. Μια επιφάνεια για γάντζους κάνει για τα πάντα.

9. Προσθέστε ένα Ράφι Κάτω από τα Ντουλάπια

laundry room storage ideas
Image via: sawnailandpaint
Εάν το πλυσταριό σας έχει ήδη ντουλάπια αλλά είναι πολύ υπερφορτωμένο, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα επιπλέον ράφι κάτω από τα ντουλάπια, αυξάνοντας έτσι τον αποθηκευτικό σας χώρο.

10. Αποθηκεύστε τα Απορρυπαντικές Σας Σκόνες και Κάψουλες σε Αεροστεγή Γυάλινα Βάζα

laundry room storage ideas
Image via: itsagrandvillelife
Κάθε φορά που πρέπει να πλύνετε τα ρούχα σας, δεν υπάρχει λόγος να βάζετε το χέρι σας βαθιά μέσα στα ντουλάπια για να βρείτε το κουτί με τις απορρυπαντικές κάψουλες. Μπορείτε να τις έχετε έτοιμες μέσα σε ένα γυάλινο βάζο.

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.