Εάν δεν έχετε αποφασίσει σχετικά με το εάν σας συμφέρει πιο πολύ να συνεχίζετε να ενοικιάζετε το σπίτι στο οποίο μένετε ή να χτίσετε το δικό σας σπίτι, θα έχετε ήδη καταλάβει πως εμπλέκονται πολλοί παράγοντες στο παιχνίδι. Θα πρέπει να σκεφτείτε και τις μακροπρόθεσμες απολαβές και να μην στέκεστε στα στιγμιαία οφέλη του ενοικίου. Ετοιμάσαμε για εσάς έναν σύντομο οδηγό με τα βασικά πλεονεκτήματα του χτισίματος μιας κατοικίας, έτσι ώστε να γνωρίζετε τα πιθανά οφέλη που θα συνοδεύουν την επιλογή αυτή. Μερικά από αυτά είναι:

1. Η Αξία του Σπιτιού Σας θα Ανέβει Με τον Καιρό

Building Your Own House is Better Than Renting

Καθώς η αγορά των ακινήτων αλλάζει και τα ενοίκια ανεβαίνουν, οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν διστάζουν να αυξήσουν με τη σειρά τους και αυτοί τα ενοίκια. Όταν όμως το σπίτι είναι δικό σας, οι αλλαγές αυτές λειτουργούν διαφορετικά για εσάς, καθώς ανεβαίνει η αξία του ακινήτου σας και συνεπώς η επένδυσή σας αποδεικνύεται όλο και πιο κερδοφόρα.

2. Έχετε Ελευθερία

Building Your Own House is Better Than Renting

Image via: citizeneffect

Όταν νοικιάζετε το σπίτι σας έχετε πολλούς περιορισμούς. Ακόμα και πολύ απλά πράγματα, όπως το να καρφώσετε ένα καρφί στον τοίχο για να κρεμάσετε έναν πίνακα, μπορεί να χρειαστούν διαπραγμάτευση με τον ιδιοκτήτη. Όταν το σπίτι όμως είναι δικό σας, μπορείτε να το διακοσμήσετε όπως ακριβώς θέλετε.

3. Μπορείτε Να Χρησιμοποιήσετε Τα Καλύτερα Υλικά για Την Κατασκευή Του

Building Your Own House is Better Than Renting

Τα σπίτια που νοικιάζονται συνήθως δεν έχουν μελετηθεί ενδελεχώς. Χτίζονται θεωρώντας δεδομένο πως ο ιδιοκτήτης δεν θα μείνει ποτέ εκεί, συνεπώς γίνονται συμβιβασμοί στην ποιότητα υλικών με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων. Στην περίπτωση κατασκευής την δική σας κατοικίας, κάτι τέτοιο δεν θα ισχύει, και τα καλύτερα υλικά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

4. Θα Μάθετε Πολλά Γύρω Από Την Κατασκευή Σπιτιών

Building Your Own House is Better Than Renting

Παρακολουθώντας τη διαδικασία χτισίματος του σπιτιού σας θα μάθετε πολλά πράγματα. Τις γνώσεις αυτές θα μπορέσετε να τις χρησιμοποιήσετε για μελλοντικές αντίστοιχες κατασκευές.

5. Θα Έχετε Ένα Ασφαλές Μέρος Να Μείνετε

Building Your Own House is Better Than Renting

Image via: morejenks

Τα ενοικιαζόμενα σπίτια μπορεί να είναι απρόβλεπτα. Πολλές φορές δεν μας καλύπτουν και αναγκαζόμαστε να μετακομίζουμε από το ένα σπίτι στο άλλο. Ένα σπίτι χτισμένο με γνώμονα τις δικές σας ανάγκες δεν θα σας δημιουργήσει τέτοια προβλήματα και θα μπορείτε να μείνετε σε ένα ασφαλές μέρος για πολλά χρόνια, μιας και δεν θα σας ζητήσει κανείς ποτέ να μετακομίσετε.

6. Θα Έχετε Οικονομική Ασφάλεια

Building Your Own House is Better Than Renting

Image via: craigbeck

Το δάνειο που θα πληρώνετε καθιστά το μέλλον σας πιο ασφαλές, μιας και κάθε μήνα θα προσθέτετε χρήματα στην επένδυσή σας.

7. Το να Έχετε Το Δικό Σας Σπίτι Θα Σας Κάνει Πιο Ευτυχείς και Υγιείς

Building Your Own House is Better Than Renting

Image via: amoils

Σε ένα σπίτι με ωραίο κήπο, το οποίο θα είναι δικό σας, χωρίς έγνοιες και συμβιβασμούς, θα μπορείτε να νιώθετε ψυχική και σωματική ευεξία. Θα γνωρίσετε τις οικογένειες της περιοχής, και θα μπορέσετε να συνάψετε σχέσεις μαζί τους που θα κρατήσουν μια ζωή.

8. Μπορείτε Να Κάνετε Οικονομία Στους Λογαριασμούς Ενέργειας Χτίζοντας Ένα Ενεργειακά Αποδοτικό Σπίτι

Building Your Own House is Better Than Renting

Εάν το σπίτι είναι δικό σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια και να μειώσετε τους λογαριασμούς σας. Για παράδειγμα, εάν δώσετε προσοχή στην καλή κυκλοφορία του αέρα και εγκαταστήσετε καλή μόνωση, μπορείτε να γλιτώσετε πολλά έξοδα από τον κλιματισμό του.

9. Μπορείτε να Κάνετε Ανακαινίσεις

Building Your Own House is Better Than Renting

Image via: remaxreinvented

Όταν τα πράγματα δεν αλλάζουν για καιρό γίνονται βαρετά, ενώ οι προτιμήσεις και οι ανάγκες μας αλλάζουν με τον καιρό. Στο δικό σας σπίτι θα μπορείτε να κάνετε όσες ανακαινίσεις θέλετε και να το αναβαθμίσετε όπως θέλετε. Μια απλή αλλαγή στο χρώμα μπορεί να αλλάξει σημαντικά την αίσθηση ενός δωματίου.

10. Θα Έχετε την Ιδιωτικότητά Σας

Building Your Own House is Better Than Renting

Image via: theshadeshop

Το να χτίσετε το σπίτι σας, σας προσφέρει την επιλογή του να το κάνετε όσο ιδιωτικό θέλετε εσείς, έτσι ώστε να ζείτε με ηρεμία.

Το νέο σας σπίτι, που μεγαλώνει μαζί σας.

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα τμηματικής κατασκευής σπιτιού. Μια νέα ιδέα στην Κύπρο που σας επιτρέπει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας με προσιτό κόστος. Προσθέστε επιπλέον δωμάτια ή χώρο που είναι συμβατοί με το υπόλοιπο σπίτι μόνο όταν οι ανάγκες σας (ή οικογένεια) μεγαλώνουν. Έχεις πλήρη έλεγχο.

✔ πλήρως προσαρμόσιμο στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας
✔ σύγχρονο σχεδιασμό αρχιτέκτονα
✔ το ήμισυ του χρόνου κατασκευής ενός κανονικού σπιτιού

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 200 οικολογικά σπίτια σε όλη την Κύπρο.